Redacció AulaMèdiaRedacció AulaMèdia  Pissarra  2003
Portada AulaMèdia

AulaMèdia
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
Educom
 - Primària
 - ESO
Aula
Formació
Enllaços
Correu

Desembre de 2003

Trobada 2002
El 2003. AulaMèdia va organitzar entre els dies 12 i 15 de febrer la Trobada 2003. En aquesta ocasió, el debat es va centrar en "El futur de l'Educació en Comunicació". La Trobada 2003 es va convertir en un fòrum d’intercanvi d'idees i propostes per implementar l'Educació en Comunicació. Una de les novetats va ser la mostra d'experiències i l'organització de tallers i seminaris.

Trobada 2002 El 2002. La Trobada 2002, que es va realitzar el 26 de gener a la Casa Elizalde de Barcelona, tenia dos objectius bàsics: realitzar un debat sobre la situació de l'Educació en Comunicació i valorar de quina forma es podia potenciar i desenvolupar a les aules. AulaMèdia va publicar un suplement especial sobre la Trobada d'Educació en Comunicació.

Jornades EduCom EduCom. AulaMèdia va organitzar del 23 al 25 d'octubre de 2002 les Jornades EduCom per presentar el Projecte del mateix nom. El treball descriu el marc socioeducatiu de l'Educació en Comunicació (EC). Analitza com es pot desenvolupar i potenciar l'EC en els currículums d'Educació Primària i d'ESO, proposant línies d'actuació i fent propostes pedagògiques. El Projecte EduCom també recull diverses experiències de referència (sobre premsa, ràdio i televisió) realitzades a Primària i Secundària.

Novembre de 2003

Ràdios
La ràdio a l'escola. "La web per saber tot  i més sobre la ràdio i  l'escola Enllaç a les pàgines sobre radio i escola elaborades per en Roderic Villalba i Pitu Martínez. Una web per participar en un projecte interactiu de ràdio i escola."

Mirades Mirades documentals en diverses biblioteques de Barcelona. Les projeccions són de producció recent del nostre país sobre històries intenses i apassionants d'origen local i internacional. Després de la projecció, tindrem l'oportunitat de debatre les obres amb els seus directors i altres especialistes del tema. -Les tres Elsas (2001). -Balseros (2002). -Francisco Sánchez. Paco de Lucía (2002).  -Miguel në terren (sobre el terreny) (2003) i -Los niños de Rusia (2001). 

Octubre de 2003

Mostra Mostra. Grava el teu informatiu, sota aquesta proposta la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna organitza la II Mostra d’Informatius Escolars per Televisió.

La Bressola Bressola. Des del web de l’Associació d’Amics de la Bressola podeu escoltar els nens i les nenes de la xarxa d'escoles catalanes La Bressola.

Còmic Còmic. Xerrades sobre l'univers de Tintin a les biblioteques de Barcelona (els menjars, el viatge, el mar, expedients X, etc.).

Setembre de 2003

Taula Taula. Aquest web recull els documents de debat i les notícies sobre la Taula per l'Educació en Comunicació. 

Okupem les ones!
Okupem... L'Assemblea per a la Comunicació Social ha possat en marxa la campanya Okupem les ones! per reclamar una tele i una ràdio dels moviments socials. Okupem les ones!

APC APC. L'Associació per al Progrés de les Comunicacions (APC) és una xarxa internacional d'organitzacions cíviques que treballen per la pau, els drets humans i el medi ambient a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Juny de 2003   [Cursos d'Estiu 2003]

CIP Barcelona. El CIP (Centre Internacional de Premsa)  -amb la col·laboració d'AulaMèdia- organitza el curs: Anàlisi Crítica del Discurs. Tractament informatiu dels conflictes que es realitzarà els dies 1 i 2 de juliol a Barcelona. Més informació aquí.

Comunicació: Ràdio i TV
Maresme. El Moviment Educatiu del Maresme (MEM) organitza a Mataró l'Escola d'Estiu del Maresme. AulaMèdia coordina el curs Comunicació: Ràdio i TV  que es realitzarà del 30 de juny al 4 de juliol. Inscripcions aquí. Escola d'Estiu del Maresme

Girona Girona. La Fundació Universitat de Girona i el Museu del Cinema organitzen el curs Cinema, televisió i videojocs. La realitat supera l'Educació. Les dates de realització són del 14 al 18 de juliol. Per a més informació aquí.

Maig de 2003

AulaMèdia: dos anys! Dos anys! AulaMèdia fa dos anys! El maig de 2001sortia la primera edició de la revista AulaMèdia. Si voleu, aquí podeu llegir el primer número.

Taula
Taula. La II Assemblea de la Taula per l'Educació en Comunicació, va acordar obrir la Taula a col·lectius, associacions i sindicats amb la intenció de convertir-se amb una plataforma per l'Educació en Comunicació. Taula

UNESCO UNESCO. La UNESCO ha publicat el Cd-Rom Youth Media Education, on es recullen articles sobre l'Educació en Comunicació, i les recomanacions del Seminari de Sevilla, de febrer de 2002, que podeu trobar aquí en català.

Espiral
Espiral. L'associació Espiral, Educació i Tecnologia organitza pel dissabte 21 de juny una jornada sobre "Les tecnologies de la informació i la comunicació a l’ensenyament secundari." Espiral

Abril de 2003

II Assemblea Taula II Taula. La II Assemblea de la Taula per l'Educació en Comunicació es realitzarà dissabte, 5 d'abril a les 10 hores a la Casa Golferichs "el Xalet", Barcelona.

Senderi
Senderi. El número 13 de la revista electrònica Senderi, butlletí d'educació en valors, fa "Una mirada ètica als mitjans de comunicació".

INCOM
INCOM. L'Institut de la Comunicació (INCOM) de la UAB ha publicat l'Informe de la comunicació a Catalunya 2001-2002 una anàlisi sobre la comunicació al Principat. INCOM

Congrés Congrés. @gora, grup d'investigació de la Universitat de Huelva i el Grupo Comunicar organitzen el congrés iberoamericà "Luces en el laberinto Audiovisual".

Març de 2003

Avui 11-2-2003 Avui. "Professors de tots els nivells educatius, periodistes de diferents mitjans de comunicació i associacions de pares d'alumnes tenen la intenció de crear una plataforma per reivindicar i impulsar l'educació en comunicació."

Telenotícies 12-3-2003 TN. "Aquesta plataforma té l'objectiu de crear una àrea pròpia en l'Educació Secundària Obligatòria, dedicada a l'educació en comunicació, i una major sensibilitat dels mitjans de comunicació en la formació dels nens i els joves."

VilaWeb 11-2-2003 Vilaweb. "L'atzar ha fet coincidir les terceres jornades de la revista AulaMèdia (...) amb un període pre-bèl·lic en què les pressions als mitjans de comunicació són a l'ordre del dia."

Febrer de 2003

Ràdio
Ràdio. "Amb la ràdio del CEIP Drassanes pretenem obrir un espai de participació i comunicació, que els nens i nenes de l'escola s'expressin dins l'entorn del seu barri i que donin a conèixer les seves experiències." Ràdio Drassanes informa.

Televisió
Televisió. "Entra a la tele és una proposta per acostar l'alumnat i el professorat, del tercer cicle de primària i de secundària, al llenguatge audiovisual i a la producció televisiva." Entra a la tele

Gener de 2003

Ràdio
Ràdio. L'activitat Ràdio per Internet és un "taller fet per alumnes, delegats i delegades i membres dels consells escolars dels Instituts del Districte de Ciutat Vella organitzat pel Consell Escolar d'aquest districte" i realitzat pel TEB Grup de Joves del Raval. Ràdio per Internet

Recepció
Recepció. En l'apartat Aula oberta | Lliçons bàsiques del  Portal de la Comunicació podeu trobar un article de Maria Coromines sobre els estudis de recepció. "Els estudis sobre la recepció, lligats a l'anàlisi de la influència, s'han convertit en els darrers vint anys en un dels sectors clau del desenvolupament de les teories de la comunicació."

PISSARRA - 2006
PISSARRA - 2005
PISSARRA - 2004
PISSARRA - 2003
PISSARRA - 2002
PISSARRA - 2001