Redacció AulaMèdiaRedacció AulaMèdia  Pissarra  2002
Portada AulaMèdia

AulaMèdia
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
Educom
 - Primària
 - ESO
Aula
Formació
Enllaços
Correu

Desembre de 2002

Act'02. Des de desembre passat AulaMèdia ha organitzant un seguit d'activitats sobre Educació en Comunicació (xerrades per escoles, instituts i AMPAs, Jornades, etc). També hem participat en actes (cursos, escoles d'estiu, taules rodones, etc.) organitzades per altres entitats i institucions. Ara podeu consultar totes les activitats del 2002.

Orozco. En l'apartat d'entrevistes del Portal de la Comunicació podeu llegir la entrevista a Guillermo Orozco, realitzada per Marta Rizo i García, en la qual afirma: "S'ha d'investigar per intervenir en els processos d'interacció dels receptors amb els mitjans perquè aquests resultin educativament profitosos."

Novembre de 2002

Trobada. Des d'AulaMèdia estem preparant la TROBADA 2003 per al proper febrer. Volem que aquesta Trobada sigui un fòrum per fer un intercanvi d'idees, propostes i experiències sobre Educació en Comunicació. En aquesta ocasió volem centrar el debat en "El futur de l'Educació en Comunicació". Ja us hi podeu inscriure aquí.

EduCom. AulaMèdia ha publicat un suplemnt especial dedicat a les Jornades EduCom En aquesta edició especial es pot trobar totes les comunicacions presentades i diversos enllaços a experiències realitzades en premsa, ràdio i televisió.

Cinema. El Servei Pedagògic del Museu del Cinema de Girona oferta per al curs 2002-2003 diverses activitats didàctiques relacionades amb la imatge en moviment i el cinema, com per exemple Tallers experimentals, Tallers de creació i lectura d'imatges, La Màgia de l'animació, Activitats de música, etc.

Octubre de 2002

Encontre. L'associació Encontre. Xarxa d'Educadors i Comunicadors de les Illes Baleras organitza les I Jornades de Formació en Mitjans de Comunicació. Les Jornades es realitzaran els dies 21, 22 i 23 d'octubre a l'Escola de Formació en Mitjans Didàctics a Palma de Mallorca. Si voleu més informació podeu baixar-vos el tríptic clicant aquí. Encontre

Premsa. Ei!! Mira-te-la és una de les tres revistes escolars publicades pel CRP de Sabadell però elaborada per l'alumnat dels diferents centres de Secundària de la zona.

Ràdio. Ràdio Ràpia és una de les ràdios escolars més antigues, ja que emet des de l'abril de 1990. Ràdio Ràpia és l'emissora de ràdio del CEIP Sant Domènec de la Ràpita (Santa Margarida i els Monjos. Alt Penedès). Ràdio Ràpia

Setembre de 2002

"Tele" Entra a la tele és una activitat organitzada pel CRP de Sant Andreu, on han participat diferents grups de Primària i Secundària d'aquest barri de Barcelona. Entra a la tele és, sens dubte, una referència per als CRP que volen endegar activitats audiovisuals.

Premsa. El dia 12 de setembre a l'IES Puig Castellar és realitzarà la Jornada Premsa i Escola: una trobada entre mestres i periodistes. Els objectius d'aquesta jornada són "buscar i oferir mecanismes per millorar la col·laboració entre premsa i escola, reivindicar la lectura del diari a classe com a eina de coneixement i el paper vivificador i comunicatiu de les revistes escolars, crear el fonaments d'una coordinadora de revistes escolars i establir un fòrum d'intercanvi periòdic d'opinions i experiències entre mestres i periodistes."

Juny de 2002

EduCom. AulaMèdia està preparant per als dies 23, 24  i  25 d'octubre unes Jornades per presentar el Projecte EduCom La inscripció serà gratuïta. Si voleu més informació cliqueu aquí

R. Sedeta. Radio Escola Sedeta està impulsada per l'AMPA de l'IES la Sedeta. "La seva acceptació per part de l'alumnat i l'interès dels pares, que han col·laborat intensament, han fet realitat un projecte realment destacable."

Graffiti. Graffiti és un vídeo realitzat per l'alumnat de primer d'ESO de la Institució Montserrat. "Un esplèndid treball sobre el tema dels Graffitis. En forma de reportatge ,el vídeo planteja algunes qüestions sobre un tema força actual entre els adolescents."

Maig de 2002

Espiral. L'associació Espiral. Educació i Tecnologia organitza l'1 de juny, dissabte, una Jornada sobre "Materials Educatius Multimèdia" al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats.

APC. La Association for Progressive Communications recull en el seu web el Premi Betinho de comunicacions, que aquest any s'ha atorgat al projecte de vídeo Veus de Dones, que dòna veu a les dones pobres de Nairobi (Kènia). 

Abril de 2002

Ràdio Drassanes torna a fer emissions. Amb la ràdio, el CEIP Drassanes pretén obrir un espai de participació i comunicació, en què els nens i les nenes de l'escola s'expressin dins l'entorn del seu barri.

Fòrum. El Fòrum de persones usuàries de l'audiovisual té com a objectiu "ser un marc de referència per intercanviar coneixements i idees, i donar resposta a les demandes de la societat civil en aquest sector."

Adbusters. Un any més, el col·lectiu de publicistes crítics Adbusters posa en marxa la setmana sense televisió amb el lema "TV turn off". El grup proposa, entre el 22 i el 28 d'abril, desconnectar la televisió. Cartells 2002

Març de 2002

Trobada. Educació en Comunicació, el suplemement d'AulaMèdia sobre la Trobada, inclou els textos marc de discusió, articles d'opinió i els resums dels grups de treball: Infantil i Primària, Secundària, Formació del Professorat i el de Producció. 

Ràdio. L'alumnat del CEIP Sant Martí d'Arenys de Munt realitza el programa L'Informartí a la Ràdio Municipal d'Arenys. Els trobareu un divendres de cada quatre, de 16 a 17h, al 107 de la FM.

OCC. L'Observatori sobre la Cobertura informativa de Conflictes (OCC) organitza els dies 12 i 13 de març a la UAB les Jornades: "Els mitjans de comunicació i la protesta antiglobalització."

Febrer de 2002

Ràdio. La ràdio a l'escola és una pàgina imprescindible "per saber tot i més sobre la ràdio i l'escola": història i teoria de la ràdio, producció radiofònica, didàctica de la ràdio, la ràdio digital, etc.

Cinema. El llenguatge cinematogràficés un web que ens explica amb nombrosos exemples diferents aspectes del llenguatge audio- visual com són: l'espai, el temps, el moviment, el ritme, etc.

Anàlisi. El número 27 de la revista Anàlisi, publicada pel Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació de la UAB inclou un monogràfic sobre "Imatge i coneixement."

Gener de 2002

Trobada. AulaMèdia, Mitjans i Teleduca convocan la Trobada d'Educació en Comunicació, que es realitzarà dissabte 26 de gener de 2002 a Barcelona.

Fòrum. L'Ajuntament de Barcelona i la Diputació han organitzat el Fòrum. L'escola i la ciutat, del 10 al 12 d'abril a les Drassanes de Barcelona.

PISSARRA - 2006
PISSARRA - 2005
PISSARRA - 2004
PISSARRA - 2003
PISSARRA - 2002
PISSARRA - 2001