Redacció AulaMčdiaRedacció AulaMčdia  Pissarra 2005
Portada AulaMčdia

AulaMèdia
 - Editorials
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
CinEscola
EduCom
Formació
Pissarra
Enllaços
Índex
Correu

Desembre de 2005

Jornades EduCom
Jornades EduCom. Ja us podeu inscriure a les Jornades EduCom d'Educació i Comunicació Local. Pati Manning. Barcelona, 24, 25 i 26 de gener de 2006. [Matrícula: 15 €] Jornades EduCom

Rądio Drassanes Ràdio Drassanes. La ràdio del Ceip Drassanes és una experiència de referència en el camp de la ràdio escolar.

Rądio Rąpia Ràdio Ràpia, emissora escolar del Ceip Sant Domènec de la Ràpita, emet des de 1990. Més de 15 anys en antena!

Novembre de 2005

Encontre Encontre és una associació que vol "fomentar el treball, l'ús i l'esperit crític davant uns mitjans que formen part de la nostra societat i de la vida escolar."

Trenta-1
Trenta-1. L'associació Trenta-1 està formada per professorat de les Illes Balears que es dedica a organitzar activitats per l'alumnat de Secundària, com la Trobada d'Audiovisuals.
Trenta-1

La Xarxa La Xarxa. La Xarxa d'Educació en Comunicació vol posar en contacte a totes les persones que estan interessades o que ja treballen amb l'Educació en Comunicació.

Octubre de 2005

La Xarxa
La Xarxa. La Xarxa d'Educació en Comunicació vol posar en contacte a totes les persones que estan interessades o que ja treballen amb l'Educació en Comunicació.
La Xarxa

Mesquita NO! Mesquita NO! Mesquita NO! és un document social elaborat amb un llenguatge viu, fresc i dinàmic; amb uns recursos fílmics àgils i innovadors. Un material de clara aplicació didàctica a l’escola.

Jornades EduCom EduCom. Les Jornades EduCom. Educació i Comunicació Local que organitza AulaMèdia ja tenen data: 24, 25 i 26 de gener de 2006, al Pati Mannig.

Setembre de 2005

CinEscola.info
CinEscola. Aquest més a CinEscola podeu trobar una nova fitxa didàctica d'una pel·lícula que ens parla, de la publicitat: Lladres d'anuncis. CinEscola.info

R.A.P. Antipub.net. L'associació Résistance à l'Agression Publicitaire (R.A.P.) impulsa actualment una campanya contra la publicitat a les escoles i els instituts.

Adbusters Adbusters.org. Els grup canadenc Adbusters edita, en angles, la revista contrapublicitaria més coneguda.

Brigades Anti Pub
B.A.P. Les Brigades Anti Pub (B.A.P.) és un grup francés d'activisme antipublicitari. Del seu web destaquem l'apartat de fotos.
Brigades Anti Pub

Juny de 2005

Fņrum d'Educació en Comunicació
Fòrum. El Fòrum d'Educació en Comunicació (EC) vol promoure el debat entre els diferents sectors implicats en l'Educació en Comunicació. Organitza l'ICE de la Universitat de Barcelona i la revista AulaMèdia. Auditori del Museu d'Història de Catalunya. Barcelona, 6, 7 i 8 de setembre.
Fņrum d'Educació en Comunicació

Pantalles Pantalles. De la pissarra a la pantalla és un documental de Marisol Soto, per a Gran Angular, sobre diverses experiències d'Educació en Comunicació.

Cartes
Carta. "Obrim la finestra per a veure-hi més clar o per entendre'ns millor?" per Lluís Duran Roura.

Maig de 2005

Fņrum d'Educació en Comunicació Fòrum. El Fòrum d'Educació en Comunicació (EC) vol promoure el debat entre els diferents sectors implicats en l'Educació en Comunicació (professorat, periodistes, administracions, a més de pares i mares). Organitza l'ICE de la Universitat de Barcelona i la revista AulaMèdia.

Consell Educatiu BTV BTV. El passat dia 29 de març es va constituir el Consell Educatiu de Barcelona Televisió.
BTV inicia, així, un procés esperançador per a l'Educació en Comunicació.

Encontre
Encontre. Encontre. Xarxa d'educadors i comunicadors de les Illes Balears és una associació que "aglutina professionals de l'educació i de la comunicació que treballen conjuntament materialitzant actuacions adreçades a formadors i persones relacionades amb el món de l'educació."
Encontre

Abril de 2005

Tallers de producció audiovisual
Tallers PAV. AulaMèdia posa en marxa els Tallers de producció audiovisual (PAV). Aquest taller es planteja amb la idea de donar a l'alumnat de Secundària un element més per a l’anàlisi del discurs audiovisual: el coneixement del seu procés de producció. Tallers adreçats a centres de Secundària de Barcelona Ciutat i Barcelona Comarques. Per a més informació cliqueu aquí. Tallers de producció audiovisual

Allņ que + m'estimo Imatge. "Allò que + m'estimo" és un "taller realitzat a l'aula d'informàtica pels i les alumnes del CEIP Floresta de Sabadell. Aprenen a utilitzar la càmera digital i l'escàner, i utilitzen internet i diferents programes informàtics de tractament de la imatge. Es responsabilitzen del seu treball partint del seus sentiments cap a objectes i imatges."

Març de 2005

DVDones
DVDones. Silencioses i en Palaus és un excel·lent documental de l'associació Mapasonor. Es tracta d'un autèntic capbussament en la realitat quotidiana de les dones tunisianes que viuen en un entorn rural, on les fortes tradicions del món arabomusulmà marquen el pols de la vida. Document valuós per treballar la coeducació i la diversitat a les escoles, i que constitueix una obra singular, sense tics, contundent i bella. Mapasonor distribueix el DVD Silencioses i en Palaus. Per demanar-lo cliqueu aquí. Silencioses i en Palaus

Tallers audiovisuals Tallers. AulaMèdia posa en marxa els Tallers de producció audiovisual. Tallers adreçats a l'alumnat de Secundària de Barcelona Ciutat i Barcelona Comarques. Per a més informació cliqueu aquí.

Febrer de 2005

V Taula
V Taula. La Taula per l'Educació en Comunicació convoca la V assemblea, dissabte 19 de feber a les 10.30 h a la Casa Elizalde (Sala Carner). Carrer València, 302, Barcelona. Inscripcions aquí. V Taula

Francesc Escribano Francesc Escribano. La revista digital Spress.info publica una entrevista a Francesc Escribano, director de Televisió de Catalunya (TVC). "L'audiència es crea. L’oferta condiciona la demanda. La responsabilitat és nostra, no dels espectadors."

Gener de 2005

EduCom.info
EduCom.info és un nou projecte d'AulaMèdia. En aquest nou web, dedicat a l'Educació i la Comunicació Local, trobareu experiències de col·laboració entre diferents centres educatius i les televisions locals. Articles que llecullen activitats d'aproximació al mitjà televisiu, activitats de suport didàctic relacionades amb el currículum, i activitats de participació en la programació. EduCom.info

CINESCOLA CinEscola.info és un nou web d'AulaMèdia amb una clara vocació pràctica, on podreu trobar "propostes de reflexió i de treball sobre films que tenen com a valor afegit una clara vocació didàctica, i que poden constituir-se en instruments d'aprenentatge atractius."

PISSARRA - 2006
PISSARRA - 2005
PISSARRA - 2004
PISSARRA - 2003
PISSARRA - 2002
PISSARRA - 2001