Redacció AulaMèdiaRedacció AulaMèdia  Pissarra 2004
Portada AulaMèdia

AulaMèdia
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
Cinescola
Educom
 - Primària
 - ESO
Aula
Formació
Enllaços
Correu

Desembre de 2004

Seminari
Seminari d'Educació en Comunicació. L'ICE de la Universitat de Barcelona amb la col·laboració d'AulaMèdia organitzen el Seminari d'Educació en Comunicació. Podeu consultar el programa aquí i fer la inscripció per Internet del 9 al 17 de desembre al web de l'ICE. SEC

CINESCOLA CINESCOLA. AulaMèdia publica aquest mes un suplement especial de CINESCOLA dedicat a la figura de Miquel Porter i Moix, amb articles d'Aurora Maquinay, Ramon Breu, Joan-Domènec Andrés i Agustín García Matilla.

El CAC a l'Escola CAC. El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) convoca la segona edició dels premis El CAC a l'escola. Hi ha dues catagories: per a centres educatius i per a professorat.

Novembre de 2004

EduCom
EduCom és un nou projecte d'AulaMèdia. Els primers textos que trobareu en aquest nou web, dedicat a l'Educació i la Comunicació, són els articles del llibre: "Educació i Televisió Local". EduCom.info te el suport de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona. EduCom

Banda Visual Docu-fòrum. El col·lectiu Banda Visual organitza durant el mes de novembre quatre docu-fòrum a la Sala Transformadors de Barcelona (20 h). El 8 de novembre: El cuento de Héctor. El 11 de novembre: El Bus. El 18 de novembre: Lok'tobail - Lok'ombail i el 25 de novembre: Empezar de nuevo.

Octubre de 2004

Cinescola
Cinescola. Obrim a AulaMèdia una nova secció: Cinescola, on podreu "trobar propostes de reflexió i de treball sobre films que tenen com a valor afegit una clara vocació didàctica, i que poden constituir-se en instruments d'aprenentatge atractius." Cinescola

FICDH Festival. La segona edició del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans (FICDH) es realitzarà des del 14 d'octubre fins el 24 d'octubre de 2004 a Barcelona, Bilbao, Girona, Madrid, Santiago de Compostela i Vinarós simultániament. Aquest any el Festival estarà dedicat a la pobresa.

Setembre de 2004

Project Mentor
Mentor. El Project Mentor, impulsat per la Comissió Europea i la UNESCO, planteja la necessitat d'un currículum d'Educació en mitjans compartit per els països que conformen la conca mediterrània i ha posat en marxa diferents iniciatives destinades a la formació del professorat en aquesta àrea. Project Mentor
 
Entrevista David Buckingham Entrevista. En el Portal de la Comunicació de l'Incom podeu trobar una entrevista amb David Buckingham, director del Centre for the Study of Children, Youth and Media. L'autor ha desenvolupat una investigació sobre l'audiència, l'educació i la cultura mediàtica dels nens.
Edició especial
Juliol de 2004  [edició especial]


Juny de 2004

Taula per a l'Educació en Comunicació
Taula. El passat 26 de maig es va presentar al Col·legi de Periodistes de Barcelona el Manifest per a l'Educació en Comunicació. L'acte va ser organitzat per la Taula per a l'Educació en Comunicació. IV Taula

Mitjans. Xarxa d'Educadors i Comunicadors Mitjans. L'associació Mitjans. Xarxa d'Educadors i Comunicadors estrena nou domini, nou disseny de logo i de web. 

Esplac. Esplais Catalans Esplac. Esplais Catalans també estrena nou disseny de web. Esplac és la major federació d'entitats d'educació en el lleure laiques de Catalunya.

Maig de 2004

Maig de 2001
3 anys! AulaMèdia fa tres anys. El maig de 2001 sortia la primera edició de la revista AulaMèdia. Volem donar les gràcies a tothom que ha fet possible aquest projecte. Maig de 2001. Maig de 2002. Maig de 2003. Maig de 2001

...apunta la teva! Catàleg. L'associació Mitjans-Xarxa d'Educadors i Comunicadors està recollint experiències sobre Educació en Comunicació, de tots els nivells educatius, per fer un Catàleg d'experiències d'Educació en Comunicació. Podeu emplenar la fitxa aquí.

Presentació del Manifest... Taula. Per presentar el Manifest per l'Educació en Comunicació la Taula per l'Educació en Comunicació -plataforma que aglutina persones, associacions i sindicats- convocarà a finals de maig un acte públic al Col·legi de Periodistes.

Abril de 2004

IV Taula
IV Taula. La IV Assemblea de la Taula per l'Educació en Comunicació, que servirà per anar concretant i anar donant cos a les diferents línies d'actuació, es realitzarà el 15 d'abril, a les 18:30h, al Col·legi de Periodistes de Catalunya. IV Taula

T-2004 T-2004. Ja podeu consultar el suplement de la Trobada 2004 amb totes les ponències presentades, fotos, etc. AulaMèdia va organitzar la Trobada 2004 d'Educació en Comunicació al Col·legi de Periodistes.

TV turnoff TV turnoff. Un any més, el col·lectiu de publicistes crítics Adbusters ha posat en marxa la campanya "una setmana sense televisió". Amb el lema "TV turnoff", el grup proposa desconnectar la televisió entre el 19 i el 25 d'abril. 

Març de 2004

R.A.P.
Publicitat. Jutgen a París seixanta-dos activistes contra la publicitat acusats d'haver pintat tanques publicitàries del Metro de la ciutat. Els activistes pertanyen al grup Resistència a l'Agressió Publicitària  (RAP), que denuncia la mercantilització del món. A la web tenen una pàgina de suport als encausats.
R.A.P.

El CAC a l'escola CAC. "El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) convoca els premis El CAC a l'escola amb l'objectiu de donar a conèixer l'Oficina de Defensa de l'Audiència (ODA) i, per extensió, el CAC, als centres educatius de Catalunya.

Febrer de 2004

T-2004 Trobada 2004 d'Educació en Comunicació

Europa Press 28-1-2004
"Educadors i professionals de la comunicació defensen la introducció de l'anàlisi crítica dels mitjans a l'escola."

Avui 29-1-2004
"Periodistes i professors volen activar l'anàlisi dels mitjans entre escolars. La Trobada 2004 demana la creació "urgent" de comissions de control per implantar el llibre blanc."

El Punt 29-1-2004
"Unes jornades debaten el paper de les escoles i els mitjans de comunicació."

Avui 30-1-2004
"La trobada d'AulaMèdia insta les TVs a oferir programes fets a l'escola. Es reclama als comunicadors que assumeixin la seva responsabilitat social en la formació dels infants."

Manifest
Manifest. Si voleu adherir-vos al "Manifest per l'Educació en Comunicació" ho podeu fer aquí on trobareu el text complert.

Gener de 2004

TROBADA 2004
T-2004. AulaMèdia organitza el 29 i el 30 de gener la Trobada 2004 d'Educació en Comunicació. En aquest encontre el debat se centrarà en l'anàlisi crítica dels mitjans de comunicació i la producció escolar de missatges mediàtics, com una forma de aproximar-se, conèixer i desmitificar els mitjans. Amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Trobada 2004

MacBride MacBride. "L'InCom-UAB i la seva Càtedra Unesco de Comunicació inicien un programa d'estudi, reflexió i debat sobre les polítiques de comunicació i les seves funcions en la societat democràtica, recuperant el cabal d'idees i de voluntats que va representar fa 25 anys l'Informe MacBride."

PISSARRA - 2006
PISSARRA - 2005
PISSARRA - 2004
PISSARRA - 2003
PISSARRA - 2002
PISSARRA - 2001