III Fòrum Cinema i Educació

La jornada es durà a terme en el marc del FIC-CAT, el dia 1 de juny, i s’adreça a docents i estudiants universitaris.

Per tercer any consecutiu, el Festival Internacional de Cinema en Català, en la seva vessant pedagògica, organitza la tercera edició del Fòrum Cinema i Educació. La jornada formativa se celebrarà el primer dia de Festival, el dissabte 1 de juny, al Casal Municipal Les Monges de Roda de Berà.

L’objectiu del Fòrum és reflexionar i debatre sobre com i en quin moment cal implementar l’alfabetització audiovisual a les aules i, alhora, aportar i compartir materials i experiències audiovisuals d’arreu del territori que potenciïn el pensament crític. S’adreça al professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària, així com a estudiants universitaris de la branca de comunicació o magisteri que tinguin interès a treballar el llenguatge audiovisual a les aules. L’eix temàtic de la present edició del Festival és el ‘Cinema i Literatura’, i per aquest motiu el Fòrum també abordarà la qüestió des d’una visió pedagògica i educativa.

II Fòrum Cinema i Educació (10 de juny de 2023)

El Fòrum, que consistirà en conferències, taules rodones, explicacions tècniques, tallers, diàlegs i projeccions, comptarà amb professionals de primer nivell com Francesc Escribano, autor del llibre i productor de la pel·lícula ‘El mestre que va prometre el mar’ (2023); Clara Roquet, guionista i directora de cinema; Víctor Alonso-Berbel, guionista, director i productor de cinema; Eulàlia Iglesias, periodista i crítica especialitzada en cinema i audiovisual; així com amb professors amb una àmplia experiència en l’aplicació de l’audiovisual a les aules, els quals explicaran les seves experiències. La jornada estarà coordinada per Pilar Franquet, responsable de l’àrea Pedagògica i Educativa del FIC-CAT; i per Antonio Barrero, president del FIC-CAT. Cris Gambín i Toni Pinel, directors del Festival, seran els encarregats de donar la benvinguda als assistents.

L’activitat de formació permanent del professorat té el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. La inscripció a la jornada, que té una durada de 10 hores, és gratuïta. Les persones que s’hi vulguin inscriure, trobaran tota la informació al web del Festival.

Tots els assistents seran convidats a esmorzar i se’ls hi oferirà la possibilitat d’assistir a la inauguració oficial del Festival, que tindrà lloc el mateix dia 1 a les 7 de la tarda.

FIC-CAT