Tic Activa

En plena societat de la informació i la comunicació, el canvi de dinàmiques socials que ha generat l’aparició de les noves tecnologies de la informació, la comunicació i el coneixement i la seva ràpida i desregulada propagació han tingut un impacte globalment molt positiu en la societat; però també és cert que han generat una sèrie de transformacions de les formes de comunicar-nos, d’informar-nos i d’aprendre que, en ocasions, han fet aflorar noves problemàtiques, anomalies i disfuncions en l’àmbit de les relacions socials, escolars i familiars.

TIC ACTIVA és una solució que neix de la necessitat de donar orientació a escoles, famílies i qualsevol altra persona o col·lectiu per al correcte ús de les noves tecnologies de la informació, la comunicació, el coneixement i l’aprenentatge en el dia a dia, tant en l’àmbit escolar com en el social i el familiar, donant pautes, recursos i eines que encarrilin positivament el seu ús, que en millorin el rendiment i que n’estalviïn les anomalies.

Orientació per a les noves problemàtiques, anomalies i disfuncions derivades del mal ús de les noves tecnologies i la societat de la comunicació

TIC ACTIVA ajudarà a prendre consciència, si pot ser abans que apareguin, dels usos perjudicials i nocius que tenen les xarxes socials i les noves tecnologies, especialment, en els joves i infants en formació, i a treure’n el millor partit.

Des de la convicció que l’èxit de demà està en l’educació i la formació d’avui, TIC ACTIVA assumeix la comesa de dotar pares, professors i alumnes (i membres de qualsevol altre col·lectiu interessat) del coneixement de les eines i valors necessaris per desenvolupar-se saludablement en aquesta societat interconnectada que ha fet de la comunicació un eix central del seu desenvolupament. TIC ACTIVA es dirigeix especialment a la prevenció, a la detecció i al tractament de problemàtiques relacionades amb el mal ús de les noves tecnologies i les xarxes socials en l’entorn familiar, social i escolar de l’infant i l’adolescent, en tant que són aquests els sectors d’edats més inclinats a incórrer en els mals usos, en els abusos i en les disfuncions. Són, sens dubte, el col·lectiu més vulnerable i avui més afectat.

Tallers, xerrades, microcursos i formacions a mida per a la inclusió i l’alfabetització digital i l’educació en valors

TIC ACTIVA ofereix tallers, xerrades, microcursos i formacions a mida per tal de fer progressar en la inclusió, l’alfabetització digital i l’educació en valors tant de persones individuals com de col·lectius (especialment mestres i professors, pares i mares i estudiants) en el marc de les noves tecnologies. Aquests valors han de servir per portar l’usuari inexpert cap a l’autocontrol, cap al domini de la realitat i de la conducta i cap a la seguretat un l’ús quotidià d’aquestes noves tecnologies, creant uns hàbits d’usos conscients, útils, saludables i consistents.

Creació d’hàbits i usos saludables, conscients, útils i consistents