completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • JORNADES

  COMUNICACIONS · En les Jornades d’Educació Mediàtica. Mirar, pensar… actuar!, que organitza la revista digital AulaMèdia a principis de juliol a Barcelona, volem donar un espai ampli al professorat que vulgui presentar comunicacions i experiències sobre la producció audiovisual i l’anàlisi dels mitjans de comunicació a l’aula.

  Vols presentar una comunicació a les Jornades d’Educació Mediàtica?

  INFORMACIÓ

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Què hi ha dins del nostre mòbil?

El Mobile Social Congress és un congrés alternatiu a l’MWC, el gran esdeveniment sobre telefonia mòbil que se celebra cada any a Barcelona i que oculta totes les cares controvertides de la indústria electrònica.
L’MSC denuncia el model tecnològic depredador i recorda que existeixen alternatives més justes!

El Mobile Social Congress (MSC) és una iniciativa liderada per SETEM Cataunya amb la col·laboració de nombroses organitzacions. Va néixer el 2016 com a alternativa a l’MWC (Mobile Word Congress), el gran esdeveniment que acull anualment la ciutat de Barcelona però que oculta les cares controvertides de la indústria del mòbil.

L’MWC obvia els impactes socials i ambientals de la producció de telèfons intel·ligents i altres equipaments electrònics a diferents parts del món, ja que està basat en la maximització de beneficis de les empreses i en el creixement incessant del sector fortament globalitzat.

Els continguts de l’MSC enguany s’estructuren a partir de dos eixos temàtics. D’una banda, s’abordaran els impactes al Sud Global de l’activitat lligada a les cadenes de subministrament i al cicle de vida de l’electrònica (explotació dels recursos minerals de la República Democràtica del Congo, el conflicte bèl·lic al voltant del seu comerç, les vulneracions dels drets laborals a les fàbriques que treballen per a grans marques com ara Apple o DELL). De l’altra, es parlarà de les restriccions a les persones usuàries que suposen les estructures econòmiques monopolístiques i privatives de les telecomunicacions (el negoci del programari privatiu, les estratègies dels oligopolis empresarials de telefonia i Internet, o el control de l’accés a la cultura i el coneixement).

En front la denúncia, l’MSC dóna espai a propostes que s’enfronten a cadascun dels continguts denunciats, com ara Electronics Watch que fa possible una compra pública socialment responsable de productes electrònics; Fairphone, un telèfon produït amb el màxim respecte als drets humans al llarg de la cadena de subministrament o el programa “Reutilitza”, que permet canalitzar els dispositius digitals cap a l’economia social i solidària per a la reutilització i reciclatge final.

També es promou el programari lliure, que parteix de la lògica col·laborativa –no competitiva- i respecta la privacitat de les persones usuàries, i es debatrà sobre les llicències lliures i el model procomú que faciliten l’accés al coneixement, la cultura i la tecnologia. Finalment, cal destacar la participació d’iniciatives
com ara Guifi.net, eXo o Eticom que treballen des de criteris de benefici social que contrasten amb l’afany de lucre desmesurat dels oligopolis.

Mobile Social Congress


Altres articles relacionats publicats a AulaMèdia:

Post posterior