completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • PRODUCCIONS DE CENTRES EDUCATIUS. Inscripcions obertes fins el 22 de març de 2020. Adreçat a alumnes d’infantil, primària i secundària obligatòria i postobligatòria, en qualsevol modalitat i temàtica, a títol individual o col·lectiu. Cal el vistiplau del centre i la responsabilitat d’un professor o professora que n’hagi fet el seguiment, en el benentès que els treballs no poden superar els 10′ i que s’han d’haver elaborat pels i per les alumnes i/o amb la seva participació. [+]

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • Una ciutadania crítica

  Una ciutadania crítica és una seqüència didàctica creada per a treballar l’anàlisi dels mitjans de comunicació que us pot ser útil en diferents matèries i edats.

  Està organitzat en diferents unitats didàctiques que combinen explicacions de conceptes, activitats per fer amb els alumnes i explicacions sobre com fer aquestes activitats, i que tracten àmbits com la publicitat, els informatius, els videojocs o la manipulació de les imatges. [+]

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Què hi ha dins del nostre mòbil?

El Mobile Social Congress és un congrés alternatiu a l’MWC, el gran esdeveniment sobre telefonia mòbil que se celebra cada any a Barcelona i que oculta totes les cares controvertides de la indústria electrònica.
L’MSC denuncia el model tecnològic depredador i recorda que existeixen alternatives més justes!

El Mobile Social Congress (MSC) és una iniciativa liderada per SETEM Cataunya amb la col·laboració de nombroses organitzacions. Va néixer el 2016 com a alternativa a l’MWC (Mobile Word Congress), el gran esdeveniment que acull anualment la ciutat de Barcelona però que oculta les cares controvertides de la indústria del mòbil.

L’MWC obvia els impactes socials i ambientals de la producció de telèfons intel·ligents i altres equipaments electrònics a diferents parts del món, ja que està basat en la maximització de beneficis de les empreses i en el creixement incessant del sector fortament globalitzat.

Els continguts de l’MSC enguany s’estructuren a partir de dos eixos temàtics. D’una banda, s’abordaran els impactes al Sud Global de l’activitat lligada a les cadenes de subministrament i al cicle de vida de l’electrònica (explotació dels recursos minerals de la República Democràtica del Congo, el conflicte bèl·lic al voltant del seu comerç, les vulneracions dels drets laborals a les fàbriques que treballen per a grans marques com ara Apple o DELL). De l’altra, es parlarà de les restriccions a les persones usuàries que suposen les estructures econòmiques monopolístiques i privatives de les telecomunicacions (el negoci del programari privatiu, les estratègies dels oligopolis empresarials de telefonia i Internet, o el control de l’accés a la cultura i el coneixement).

En front la denúncia, l’MSC dóna espai a propostes que s’enfronten a cadascun dels continguts denunciats, com ara Electronics Watch que fa possible una compra pública socialment responsable de productes electrònics; Fairphone, un telèfon produït amb el màxim respecte als drets humans al llarg de la cadena de subministrament o el programa “Reutilitza”, que permet canalitzar els dispositius digitals cap a l’economia social i solidària per a la reutilització i reciclatge final.

També es promou el programari lliure, que parteix de la lògica col·laborativa –no competitiva- i respecta la privacitat de les persones usuàries, i es debatrà sobre les llicències lliures i el model procomú que faciliten l’accés al coneixement, la cultura i la tecnologia. Finalment, cal destacar la participació d’iniciatives
com ara Guifi.net, eXo o Eticom que treballen des de criteris de benefici social que contrasten amb l’afany de lucre desmesurat dels oligopolis.

Mobile Social Congress


Altres articles relacionats publicats a AulaMèdia:

Post posterior
 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t’interessa adquirir aquest DVD el pots sol·licitar aquí per 18 €

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]