completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • TROBADA

  En el marc del Festival Internacional de Cinema en Català, el FIC-CAT ens proposa una Trobada professional de professorat de centres educatius que treballin l’audiovisual a l’aula. “Un espai per intercanviar i compartir experiències i materials audiovisuals, explicar metodologies, encetar projectes, aclarir dubtes, crear xarxa  i pactar línies de col·laboració.” Activitat oberta a qualsevol persona o col·lectiu interessat en el tema.

  Dissabte, 15 de juny de 2019 a les 11.00 h. Casal Municipal Les Monges. Carrer Major, 2. Roda de Berà.

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Com cada any al finalitzar el curs, des d’AulaMèdia obrim un espai de reflexió i debat sobre com implementar l’Educació Mediàtica a les aules. [+]

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Ús i abús

mundo

“Un nin alacantí gasta 100.000 a Google sense donar-se’n compte intentant convertir-se en un ‘youtuber’ famós”. Aquest titular pertany a la publicació del diari El Mundo del 3 d’octubre de 2016. Al llegir, podem extreure una conclusió: és imprescindible conscienciar als pares i professors a l’educació mediàtica.

A dia d’avui, encara són moltes persones que es demanen perquè es deu formar als nins en una visió crítica i objectiva davant els mitjans de comunicació. Segons l’Anàlisi de les Dades de l’Audiència de l’any 2015 realitzat per l’Asociación de Usuario de Comunicación (AUC), els nins entre 4 i 7 anys veuen la televisió, de mitjana, un total de 144 minuts al dia, és a dir, més de dues hores.

Aquesta dada ens toca a la majoria de ben aprop perquè… Qui no té un familiar, sigui fill, nebot, cosí o fill d’un amic, que passi la major part de la tarda-vespre davant la televisió o davant un dispositiu electrònic com una tableta, mòbil o ordinador? Qui no té algú proper que usa els vídeos per distreure als seus fills en multitud de moments al dia?

tablet3

El problema, a més de l’abús de consum de dispositius, és que el contingut no és adequat per ells. En l’actualitat s’emeten programes de televisió no adaptats a la infància en horari infantil o accedeixen a vídeos en línia on trobem violència, sexe o drogues.

En moltes ocasions és difícil controlar que veuen i que no veuen els menors, perquè, actualment, ens trobem que l’accés als mitjans de comunicació és molt senzill, per això, hauríem d’involucrar-mos tots: pares, professors, col·legis i autoritats. Hem d’apostar per una educació mediàtica des de petits amb l’objectiu de aconseguir una visió crítica i objectiva del menor.

El catedràtic d’Educació Social de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i actual Conseller d’Educació del Govern Balear, Martí March, va afirmar l’any 1997 que els mass media “haurien de plantejar-se com un espai d’educació” “Resulta necessari, dins dels currículums escolars i extraescolars, introduir en nivell de contingut i a escala metodològica les referències als mitjans de comunicació socials, amb el fi que no només es conegui el llenguatge dels mass media, sinó, fonamentalment, l’impacte que aquest tipus de llenguatge i missatge té sobre el conjunt de la societat”.

Blanca Lorduy Panadés, graduada en Comunicació Audiovisual en el CESAG-Universitat de les Illes Balears.

 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]