completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • JORNADES

  COMUNICACIONS · En les Jornades d’Educació Mediàtica. Mirar, pensar… actuar!, que organitza la revista digital AulaMèdia a principis de juliol a Barcelona, volem donar un espai ampli al professorat que vulgui presentar comunicacions i experiències sobre la producció audiovisual i l’anàlisi dels mitjans de comunicació a l’aula.

  Vols presentar una comunicació a les Jornades d’Educació Mediàtica?

  INFORMACIÓ

 • La quarta edició del Festival Cinema Ciutadà Compromès (FCCC), que organitza ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) comença el 25 d’octubre i finalitzarà el 27 de novembre. Es podran visionar més de 30 peces audiovisuals en 24 sales (cinemes, ateneus, centres culturals, etc.) de València, Elx, Llíria, Montserrat, Carcaixent i Castelló.

  Aquest any ACICOM organitza cinc setmanes intenses de reflexió i projeccions sobre cinc temàtiques: llibertat d’expressió, memòria històrica, feminismes, territori i ciutadania.

  PROGRAMACIÓ

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Documentals, la realitat!

public

En Dídac Roger fou l’encarregat de presentar i moderar la tercera jornada de les Jornades Mirar, escoltar… crear!, centrada en els documentals. En la primera part, el protagonisme fou per la vessant més informativa i de denúncia d’aquest gènere. En primer lloc va parlar la documentalista i periodista Cristina Mora, que ens va presentar el documental El barri s’ha de defensar. Aquest documental, que va realitzar juntament amb la també periodista i realitzadora Neus Ràfols, és la crònica de la lluita que un grup de veïns i veïnes de la Barceloneta ha protagonitzat des del 2005, amb la imposició de l’anomenat “Pla dels Ascensors”, fins a les actuals mobilitzacions contra la Reforma del Port Vell.

elbarri

En segon lloc va parlar Laura Arau, comunicadora i realitzadora que forma part de l’organització del Festival Protesta, un dels pocs festivals de curtmetratges de crítica social i mediambiental. Segons Arau, els curts permeten la participació tant de professionals com d’amateurs. Cada any s’escull una temàtica i la d’aquesta darrera edició fou la desobediència civil amb la intenció de conscienciar el públic i despertar el sentit crític. Tot seguit, es van projectar els dos documentals guanyadors del Festival Protesta 2014, Minerita –que narra la situació de les dones a les mines de Bolívia– i Un lugar mejor –un curt de ficció que mostra com el nord ja és el que abans era el sud.

La segona part de la jornada es va dedicar a la vessant educativa dels documentals amb la projecció d’Un dia, tres hiverns. Abans de visualitzar el vídeo les professores Tona Calm i Anna Garcia ens van explicar en què consisteix el projecte Ull, canvi i acció que duen a terme a l’Institut la Garrotxa d’Olot. Les professores van començar la seva intervenció oferint-nos una breu descripció de les set edicions del projecte, durant les quals han fet estades a països com Marroc, Cuba, Índia, Gàmbia i Xina. Els objectius d’aquesta experiència són potenciar el creixement personal, comprendre altres realitats i facilitar la integració d’un seguit de valors i pràctiques encaminades a aconseguir una societat més justa i comprensiva a través del llenguatge audiovisual. Les docents ens van fer partícips de tot el procés dut a terme, des de la preparació del viatge fins a les visites que fan a altres centres educatius per compartir l’experiència viscuda. A més van respondre els dubtes i qüestions dels assistents i vam saber que el títol del documental, Un dia, tres hiverns, és un proverbi xinès que es fa servir per expressar el sentiment d’enyorança.

Julita Arranz