completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo

Documentals, la realitat!

public

En Dídac Roger fou l’encarregat de presentar i moderar la tercera jornada de les Jornades Mirar, escoltar… crear!, centrada en els documentals. En la primera part, el protagonisme fou per la vessant més informativa i de denúncia d’aquest gènere. En primer lloc va parlar la documentalista i periodista Cristina Mora, que ens va presentar el documental El barri s’ha de defensar. Aquest documental, que va realitzar juntament amb la també periodista i realitzadora Neus Ràfols, és la crònica de la lluita que un grup de veïns i veïnes de la Barceloneta ha protagonitzat des del 2005, amb la imposició de l’anomenat “Pla dels Ascensors”, fins a les actuals mobilitzacions contra la Reforma del Port Vell.

elbarri

En segon lloc va parlar Laura Arau, comunicadora i realitzadora que forma part de l’organització del Festival Protesta, un dels pocs festivals de curtmetratges de crítica social i mediambiental. Segons Arau, els curts permeten la participació tant de professionals com d’amateurs. Cada any s’escull una temàtica i la d’aquesta darrera edició fou la desobediència civil amb la intenció de conscienciar el públic i despertar el sentit crític. Tot seguit, es van projectar els dos documentals guanyadors del Festival Protesta 2014, Minerita –que narra la situació de les dones a les mines de Bolívia– i Un lugar mejor –un curt de ficció que mostra com el nord ja és el que abans era el sud.

La segona part de la jornada es va dedicar a la vessant educativa dels documentals amb la projecció d’Un dia, tres hiverns. Abans de visualitzar el vídeo les professores Tona Calm i Anna Garcia ens van explicar en què consisteix el projecte Ull, canvi i acció que duen a terme a l’Institut la Garrotxa d’Olot. Les professores van començar la seva intervenció oferint-nos una breu descripció de les set edicions del projecte, durant les quals han fet estades a països com Marroc, Cuba, Índia, Gàmbia i Xina. Els objectius d’aquesta experiència són potenciar el creixement personal, comprendre altres realitats i facilitar la integració d’un seguit de valors i pràctiques encaminades a aconseguir una societat més justa i comprensiva a través del llenguatge audiovisual. Les docents ens van fer partícips de tot el procés dut a terme, des de la preparació del viatge fins a les visites que fan a altres centres educatius per compartir l’experiència viscuda. A més van respondre els dubtes i qüestions dels assistents i vam saber que el títol del documental, Un dia, tres hiverns, és un proverbi xinès que es fa servir per expressar el sentiment d’enyorança.

Julita Arranz

 

 • NOU DVD · El reportatge Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa aconseguir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD El Poder dels Mitjans. [+]

  També el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]