completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • ESCAC

  En el marc del Festival Internacional de Cine de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest), que tindrà lloc del 23 al 30 d’abril de 2019, el Programa Cine Base de l’ESCAC celebrarà el seu primer festival de curtmetratges, dirigit a joves de Secundària, FP de Grau Mitjà i Batxillerat.

  L’objectiu del Festival és incentivar la creació i el talent de joves motivats per l’audiovisual, promovent l’interès de nous espectadors i públics fidels a la cinematografia.

  INSCRIPCIÓ

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Si vols informació de les Jornades emplena el formulari que trobaràs AQUÍ i t’enviarem informació puntualment de les Jornades d’AulaMèdia.

  VOLS MÉS INFORMACIÓ?

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat de l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Mirant enrere

megafonoDesembre. Com cada final d’any, sense voler-ho ni pensar-ho, fas balanç. Sí, és gairebé obligat. Corren mals temps i en el futur que us espera no s’albiren dies millors. Aquest desembre ni paga doble, ni torrons… això sí, més alumnes per classe i més hores lectives. La vicepresidenta us prepara per les retallades de l’any 2013, mal any! La retirada de les subvencions de l’administració educativa a associacions com AulaMèdia, ja és un fet. Cansament i desmotivació.

Mires enrere buscant millors temps… “fulleges” les pàgines d’AulaMèdia i el ratolí et porta fins a una nota de premsa d’EuropaPress, publicada a VilaWeb. Llegeixes el titular: “Professors de tots els nivells educatius reclamen que l’ensenyament en comunicació sigui obligatori” Segueixes llegint… “Després de la Trobada d’Educació i Comunicació aquest cap de setmana a Barcelona uns 125 professors catalans, de tots els nivells educatius, especialitzats en ensenyament en la comunicació, van reclamar que aquesta especialitat sigui obligatòria, especialment en el currículum de Secundària (…). Entre els assistents hi havia professors d’educació Infantil, Primària i Secundària, així com de les facultats de Ciències de l’Educació i de Ciències de la Comunicació de les universitats Autònoma de Barcelona (UAB), de Barcelona (UB), de Girona (Udg) i Ramon Llull (URL).”

trobada2002

Ho recordes bastant bé, va ser un dissabte a la Casa Elizalde. Mires la data de la notícia: 28 de gener de 2002, la tornes a mirar, com per assegurar-te que ho has llegit bé. D’això ja fa onze anys, déu n’hi do! Una sensació de “Déjà vu” t’envaeix. Perquè no t’arrossegui el sentiment de desànim mires totes les produccions  audiovisuals d’AulaMèdia que ordenadament tens en una de les prestatgeries. Per ser positiu recordes les felicitacions del professorat que ha vist en el nou web  Educom.info, que recentment heu posat en marxa, una bona eina plena de recursos didàctics, reflexions i experiències per implementar l’Educació mediàtica a l’aula. Sí, l’esforç ha pagat la pena.

En el calaix hi ha algun projecte que encara no ha vist la llum: Dóna’m la teva mirada un DVD que explica els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual, amb explicacions teòriques i exemples pràctics; un material didàctic realment potent en el qual porteu més d’un any treballant-hi. Un projecte que s’ha menjat els pocs recursos que quedaven a la caixa i us ha deixat la butxaca escurada.

mirades3

Encara més, sobre la taula el projecte d’entrevistes 1.000 Mirades, que vista la situació econòmica en que us trobeu, el voleu portar endavant amb la col·laboració desinteressada de realitzadors i realitzadores com l’Agnès, la Cristina, el Dídac, el Martí o en Benet. Aquest serà un projecte audiovisual col·lectiu. Una vegada més el voluntarisme. Insistentment el voluntarisme!

Es la nit de Nadal, abans de sortir a sopar amb l’Arantxa, mires el correu i et  trobes un missatge de la Maria –una alumna d’un curs de l’Escola d’Estiu d’AulaMèdia- les seves paraules et donen les suficients energies per acabar l’any i encarar el 2013 amb les piles ben recarregades: “Gràcies pels teus ànims, per la tossuderia amb la que mantens les teves idees.” Apagues l’ordinador i penses: aquest sí que és un bon regal!

Sortiu de casa, al carrer fa fred.

Francesc-Josep Deó

Post anterior
Post posterior
 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

  Projeccions documental

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]