Educant en digital

Quantes vegades has dit als teus fills: “Deixa el mòbil! Tot el dia enganxat a la pantalla!”. Segurament que moltes.

És veritat, a partir dels 13 anys, en alguns casos abans, els més joves estan enganxats. Juguen, aprenen, es relacionen i viuen amb el mòbil. Constantment. Tot ho fan amb el mòbil. Però un moment. Per què estem parlant en tercera persona del plural? Ells? I nosaltres? Quantes vegades has dit als teus fills: “Espera un moment, contesto un whatsapp i estic per tu”. Segurament que també, moltes.

Això ens obliga a una reflexió profunda. No podem educar sense donar exemple. El nostre comportament està determinant el futur dia a dia dels més joves.

Podem entrar a casa sense el mòbil a la mà, podem prendre el cafè sense el mòbil a la mà. Quan parlem d’educació parlem de posar límits. Els límits també ens els hem de posar nosaltres mateixos. La comunicació amb els nostres fills és clau i la nostra actitud envers el món i envers les tecnologies també ho ha de ser. No tot s’hi val. Parlem dels mitjans de comunicació, de l’ús de les tecnologies a l’escola, etcètera. Ara toca parlar, reflexionar i sobretot actuar en l’ús de les tecnologies a casa. El que fem els pares és el que faran els fills.

Des de Smart Families volem aportar la nostra experiència als pares i mares que tenen fills en edat de tenir ja mòbil propi o que estan a punt de tenir-ne un. Creiem que cal seguir una sèrie de normes i pautes per tal de no ser esclaus del mòbil i fer-ne un bon ús.

A quina edat cal tenir mòbil? Com ens hem de comportar els més grans amb el mòbil? En sabem prou? Sabem quines Xarxes Socials fan servir els nostres fills i com s’hi comporten? Cal regulació al respecte?

D’aquestes i altres qüestions en parlem al nostre blog.

Cristina i Maria
Smart Families