AulaMèdia
Educació en Comunicació


AulaMèdia.info
Una mirada crítica a la TV
Una ciutadania crítica

AulaMèdia
- Editorials
- Entrevistes
- Intro
- Premsa
- Ràdio
- Televisió
- Publicitat
- Cinema
Formació
TVaula
Índex

Correu
 
 
editorial Una mirada crítica a la televisió Francesc Josep Deó – Després de la VI Escola d'Estiu d'Educació en Comunicació i d'unes merescudes vacances, que han servit per desconnectar, però també per dissenyar nous projectes, des d'AulaMèdia encarem un nou curs amb l'objectiu de seguir oferint materials didàctics, formació per al professorat o d'altres activitats sobre l'Educació en Comunicació. Aquest curs volem centrar la nostra activitat -i sobretot la nostra mirada- en la televisió. Així ja estem preparant una nova producció audiovisual sobre aquest mitjà; al mateix temps estem dissenyant les properes Jornades EduCom. Educació en Comunicació, que realitzarem el gener de 2012 i que en aquesta edició -la setena- tindràn com eix central la televisió.

   
El Dr. House o el Peris?, aquesta és la qüestió... Xavier Breil“Què vols ser de gran? Metge forense.” Quants de nosaltres de petits volíem ser metges forenses? O encara diria més: quants de nosaltres de petits sabíem què eren els metges forenses o la policia científica? En canvi segur que més d’un ha conegut algun alumne que de gran vol fer el que fan els protagonistes de CSI o uns anys abans Expedient X. És només un exemple anecdòtic de la màgia que poden exercir algunes telesèries en el nostre imaginari personal. La ficció televisiva, com la literària o la cinematogràfica, té una enorme capacitat seductora: ens transporta a un altre món i ens fa viure altres vides, sense arriscar-nos ni moure’ns del sofà."

   
Una experiència educativa sobre la publicitat sexista Coordinació: Patrícia Agüera Pàmies – "Gràcies a aquest projecte, vam aprendre a detectar amb més criteri la publicitat sexista, que ens manipula diàriament a través dels mitjans de comunicació sense que ens n'adonem en la majoria dels casos. També vam descobrir que aquesta realitat és la causa de la creació de diverses organitzacions que tenen com a objectiu la lluita contra el sexisme que apareix en la publicitat."

 

   
Fem de periodistes! Dolça Vert Ros "Fem de periodistes!, està organitzat en diferents apartats que es poden treballar de manera independent i en l’ordre que interessi, en funció de la programació d’aula que s’ha dissenyat. Els 8 primers apartats fan referència a l’anàlisi dels textos informatius: les seves característiques, la tria de notícies, les notícies destacades, l’organització de la informació, les imatges, el so, les diferents versions d’una mateixa notícia i el paper de les empreses. El darrer apartat es proposa la creació de textos informatius de diferent gènere i format".

   
Una ciutadania críticaXavier Breil El material Una ciutadania crítica, és una seqüència didàctica creada per a introduir l’anàlisi dels mitjans de comunicació dins l’àmbit de l’Educació per a la ciutadania. Està organitzat en 12 unitats didàctiques que tracten temes d’àmbits com la publicitat, els informatius, els videojocs o la manipulació de les imatges. Tot i estar pensat per a l’Educació per a la ciutadania, us serà útil en qualsevol altre àmbit que el vulgueu fer servir i podreu adaptar-lo també per a altres edats.

 

   
DVD La publicitat AulaMèdia - Cada dia rebem centenars d'impactes publicitaris. Són missatges presents a la televisió, a la ràdio, als diaris i revistes, a Internet o al carrer. Qualsevol lloc és bo per posar-hi un anunci. Estem envoltats de missatges ideats per seduir-nos i incitar-nos al consum. Però, tot s'hi val per vendre? En aquest DVD ens hem endinsat en el món de la publicitat per conèixer quines estratègies fan servir els publicistes per aconseguir els seus objectius i saber quins efectes pot produir la publicitat en els consumidors. DVD per 15 € (despeses d'enviament incloses).

   
Els 3 primers DVDs de "Darrere la Pantalla" AulaMèdia - Ara pots aconseguir els 3 primers DVDs de la col·lecció "Darrere la Pantalla" (Una visita guiada a la televisió, Els informatius de televisió i Els dramàtics de televisió) per 30 €, amb les despeses d'enviament incloses. Aquests DVDs pretenen oferir al professorat elements per educar en televisió: ensenyant com funciona la redacció d'una televisió o mostrant com es construeixen les notícies i les telesèries. La col·lecció de DVDs "Darrere la Pantalla" és una coproducció d'AulaMèdia i Objectiu Comunicació.

 

   
Jornades EduCom · Educació en Comunicació AulaMèdia
Ja estem dissenyant les properes Jornades d'Educació en Comunicació, en aquesta setena edició volem reflexionar sobre l'educació i la televisió i al mateix temps mostrar algunes de les experiències que es realitzen en els centres docents. En aquest sentit, si utilitzeu els DVDs Darrere la Pantalla, el material didàctic Una ciutadania crítica o treballeu d'alguna forma la televisió a l'aula (anàlisis de continguts, producció audiovisual, etc.), ens interessa molt que ens expliqueu com i de quina forma ho feu.

 

   
Una mirada crítica a la televisió AulaMèdia - Vols fer un vídeo promocional de la campanya “Una mirada crítica a la televisió"? Tens alguna bona idea? És molt fàcil! El contingut ha de tractar sobre el lema de la campanya i el vídeo o peça audiovisual no pot durar més de 30 segons. AulaMèdia –amb la col·laboració d'Objectiu Comunicació i Trimatge– posar en marxa la campanya "Una mirada crítica a la televisió", amb l'intenció de generar una mirada crítica a la manipulació informativa de la televisió, a la teleescombraria, etc. Una mirada necessària si volem una ciutadania crítica i activa.


 
Altres edicions de la revista digital AulaMèdia
maig 2011
març 2011
gener 2011

 · 
AulaMèdia | Editorials | Entrevistes | Intro | Premsa | Ràdio | Televisió | Publicitat | Cinema | Formació | TVaula | Índex | Redacció
AulaMèdia. Educació en Comunicació
ISSN 1699-2245

Subscripció a AulaMèdia
Correu-e:

L'Au·ula