Tàndems i col·laboracions

El gener de 2022 es va crear la Càtedra RTVE a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló sobre «Cultura Audiovisual i Alfabetització Mediàtica.» Els principals objectius de la Càtedra RTVE-UJI són «investigar la cultura audiovisual i generar recursos per fomentar l’alfabetització mediàtica a través dels mitjans de comunicació públics.»

En aquest sentit la Càtedra RTVE-UJI «fomentarà el debat i la participació dels col·lectius implicats: investigadors i investigadores, docents i estudiantat –universitaris i no universitaris– així com la col·laboració de les administracions educatives i de les associacions professionals del camp de la comunicació.»

Entre les activitats previstes de la Càtedra hi ha «la producció de materials videogràfics i escrits per a potenciar l’educació, així com el disseny d’activitats de formació a través de la Càtedra RTVE, dirigides especialment al professorat no universitari

El director de la càtedra d’Alfabetització Mediàtica de la RTVE-UJI, Javier Marzal, té clar que per portar endavant aquest treball cal teixir totes les complicitats possibles perquè l’Educació Mediàtica s’incorpori al sistema educatiu i sigui accessible a tota la ciutadania.

Javier Marzal, director de la càtedra d’Alfabetització Mediàtica de la RTVE-UJI, exposant els projectes de la càtedra al plenari del Consell d’Audiovisual València. Foto: CACV.

La càtedra RTVE-UJI per l’alfabetització mediàtica ha obert una línia de col·laboració amb el Consell de l’Audiovisual Valencià. Una col·laboració per contribuir i potenciar la formació i la producció de recursos sobre l’audiovisual al País Valencià.

Així està previst que es produeixin una sèrie de vídeos divulgatius sobre alfabetització mediàtica dirigits al públic general que realitzarà la Universitat Jaume I de Castelló amb la intenció de desenvolupar un sentit crític davant els continguts dels mitjans de comunicació i dotar d’eines la ciutadania per fer front als entorns comunicatius en què vivim.

AulaMèdia