‘Cinèfils’

L’Institut Euclides i Ràdio Pineda estrenem ‘Cinèfils’

Cinèfils és un projecte de col·laboració amb Ràdio Pineda que consisteix en la creació de continguts audiovisuals dissenyats en format càpsula i radiofònic fet per l’alumnat de Cultura Audiovisual de 2n de Batxillerat de l’Institut Euclides. L’espai es pot veure en format audiovisual per les xarxes socials de Ràdio Pineda: Canal Youtube, Facebook i Instagram de l’emissora.

A cada capítol, l’alumnat fa una recomanació d’una pel·lícula de la història del cinema, tot connectat a través de les imatges amb espais emblemàtics del municipi. Ho ha explicat la professora de Batxillerat Artístic i cap d’estudis de l’Institut Euclides, Gemma Paricio.

Dins de la matèria de Cultura Audiovisual de 2n de Bat hi ha una part important de continguts que es dedica a les imatges en moviment i al seu ús per a construir narracions de ficció. Treballen qüestions relacionades amb el cinema i els moviments cinematogràfics, la televisió i els mitjans de comunicació. Tot això ho traslladen a cada episodi. El primer està dedicat a la pel·lícula «El Lladre de bicicletes».

Gemma Paricio ha afegit que «una manera de transferir aquests coneixements era fer unes càpsules audiovisuals per programar a la ràdio on els espectadors poguessin aprendre a partir de les recomanacions cinematogràfiques i les explicacions que fa l’alumnat sobre aquests temes estudiats a l’aula». També ha explicat que aquesta experiència també respon a la necessitat de donar un espai en un mitjà de comunicació a l’alumnat, «i això implica oferir-los coneixements i també donar-los la iniciativa, el temps i l’espai per que s’expressin.»

Publicat a Ràdio Pineda
23 de març de 2022