Redacció AulaMèdiaRedacció AulaMèdia
El futur present
Portada AulaMèdia

AulaMèdia
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
Educom
 - Primària
 - ESO
Aula
Formació
Enllaços
Editorials
Dissabte 15 de febrer de 2003 el recordarem com a una data important. Al matí es cloïa la III Trobada d'Educació en Comunicació (EC) sota el títol El futur de l'Educació en Comunicació, al Col·legi de Periodistes de Catalunya; i a la tarda, sortírem al carrer per exigir un sí a la Pau davant el conflicte d'Iraq. Dues accions que, ben aviat, han començat a donar els seus fruits.

Sovint, parlar sobre el futur de qualsevol persona, ideologia o projecte pot donar-nos la impressió d'alguna cosa llunyana, de cap on volem avançar a llarg termini. A la III Trobada, els objectius que s'han proposat per al futur de l'EC han estat tan contundents, que el mot "futur" ha perdut part del seu matís semàntic. Però no podem oblidar tota la feina feta que durant anys hem esmerçat, voluntàriament, per l'EC (projectes, material didàctic, xerrades, fòrums de discussió, jornades de formació, etc.).

Si com a conclusió final de la II Trobada d'Educació en Comunicació de 2002, dèiem que calia una "transformació" de tot l'entorn de l'EC, perquè vèiem que les accions que s'havien portat a terme fins aquell moment no eren suficients per assolir una vertadera integració de l'EC en la nostra societat, enguany s'han posat les bases per iniciar aquesta "acció transformadora".

El diàleg plural i intens que s'inicià el primer dia de la Trobada entre els membres de la taula rodona -el secretari de la FaPaC, el president de la FMRP, un representant del SPC i el coordinador d'AulaMèdia- conjuntament amb altres persones -com han estat mestres, professors de secundària i universitat, pedagogs, periodistes, il·lustradors, estudiants, pares i mares, etc.-, marcà la discussió al llarg dels tres dies restants en els seminaris, experiències, grups de treball i la sessió plenària. El debat ha donat els seus fruits i ens ha conduït a fer un pas decisiu per l'EC: la creació d'una Plataforma formada a partir de representants de tots els agents socials que participen -directament o indirecta- en l'EC dels infants i joves, per tal de poder dissenyar un pla d'acció conjunta capaç de fer més pressió a les institucions governamentals, i així aconseguir els nostres objectius. 

Per aquest motiu, pensem que cal felicitar-nos tots plegats per l'esforç, voluntarisme, perseverança i il·lusió de tots aquests anys. Ara, comencem a viure el futur present de l'Educació en Comunicació. La Taula per l'Educació en Comunicació que s'ha convocat per al 3 de març de 2003 és el present.

Gràcies a tots i totes!

 
Alba Ambròs
Alba Ambròs
és professora de secundària, doctora en Ciències de l'Educació i membre de la redacció d'AulaMèdia.
AulaMèdiaAulaMèdia