Redacció AulaMèdiaRedacció AulaMèdia
Desinformació i manipulació informativa
Portada AulaMèdia

AulaMèdia
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
EduCom
 - Primària
 - ESO
Aula
Formació
Enllaços
Editorials
Nunca máis ha estat el crit de ràbia, de resposta del poble gallec al desastre que ha provocat el fuel del Prestige en les costes gallegues. La "bandeira" de Galícia amb el fons negre s'ha convertit en el símbol de pescadors, "marisqueiras" i voluntaris, de tots aquells que treuen el fuel del mar, de les platges i de les roques (!), de tot aquells que demanen responsabilitats polítiques als governs de Madrid i de Santiago de Compostela. Una "bandeira" que porta els colors de les costes gallegues: el blau, el negre del fuel i el blanc de les granotes de milers de voluntaris que amb més voluntat que mitjans intenten frenar l'avanç del fuel.

   Nunca máis també hauria de ser el crit de tots aquells que estem contra la desinformació i la manipulació informativa. Desinformació i manipulació que el PP -ja sigui des de Galícia o des de Madrid- ha abocat en els menjadors de les nostres cases. Una de les campanyes de desinformació més negres i espesses que el PP ha posat en marxa des que governa.

   Una campanya que ens mostra la necessitat d'una democratització en la informació, d'un posicionament crític front a la informació dissenyada des dels gabinets de premsa del PP. Malgrat les opinions en contra -que no sabem si ratllen la innocència o el cinisme- una vegada més es mostra la necessitat d'una educació crítica dels ciutadans per fer front a una comunicació contaminada. Caldrà buscar una granota blanca i una pala i afegir-se als voluntaris per parar aquesta marea negra de desinformació i manipulació.
 

Francesc-Josep Deó