AulaMèdia Índex AulaMèdia


aulamedia.info
AulaMèdia
- Editorials
- Entrevistes
- Intro
- Premsa
- Ràdio
- Televisió
- Publicitat
- Cinema
Formació
DVDifusió
TVaula
Índex

 
 
editorial ...i ara cap on anem? Francesc-Josep Deó – El 14 de juliol tancàvem la V Escola d'Estiu d'Educació en Comunicació (V EEEC) amb una valoració molt positiva, tant per part dels formadors i formadores de les activitats, com de les persones que han passat pels cursos que AulaMèdia ha proposat durant el mes de juliol: cursos sobre televisió, publicitat, Ticc, edublocs, web 2.0, disseny digital, llengües estrangeres, recursos i experiències, etc. la majoria, cursos virtuals que han aglutinat prop de 250 persones interessades en l'Educació en Comunicació Audiovisual. Des de l'organització de la V EEEC, intentem mirar amb ulls crítics -no podria ser d’altra manera- la tasca realitzada. Com sempre que tanquem una activitat de formació del professorat, cal parar màquines i valorar (autoavaluar?) la feina feta i preguntar-nos què podem millorar.editorial

   
Tecnologies i Educació: disfuncions i perspectives de canvi Patrícia Agüera Pàmies, Cristina Ceide Ramírez i Lorena Herrero González – "La globalització dels processos d’e-learning i de les seves estructures dificulta el seu control i homogeneïtzació. Per això és necessària la introducció d’uns estàndards que permetin un marc teòric que avaluï la qualitat dels processos formatius basats en l'e-learning, ja que docents i altres persones vinculades a l’univers educatiu dubten sovint de la qualitat de l’ensenyament basat en l’ús de models virtuals. De fet, no hi ha uns estàndards que deixin clar si els continguts i la informació disponibles són fiables, i les institucions educatives no acostumen a compartir unes estructures comunes que minimitzin els costos i l'ús de recursos."
 
   
Com l'oli i l'aigua Enric Senabre Carbonell – "La filosofia i la televisió, com l’oli i l’aigua, semblen ser dos líquids de textures i densitat ben diferents, tant que és difícil, si no impossible, fer-los emulsionar. Un dens i espés, l’altra fluida i lleugera. De la mateixa manera, la filosofia –i l’educació en general- representa un treball dens, desagradable i difícil, que sabem que té propietats saludables i positives, però que costen d’aconseguir. En canvi la televisió és de consum habitual, de visió fluida i exigeix poc esforç i exigència. Però, si ho pensem bé, ambdues disciplines són tan necessàries com insubstituïbles, tan complementàries com oposades. I aleshores, per què no aprofitar les qualitats d’ambdós disciplines?"

   
http://www.aulamedia.org/10/cronica2.html Consum i models socials Anna Picon – "L'espot televisiu del cotxe Peugeot 206 ens mostra un noi hindú que veu un cotxe abandonat i de sobte s'aixeca, té una idea!, i treballa i treballa, donant-li cops, fonent-lo, fins que finalment s’assembla al que hi ha en un fulletó publicitari de cotxe que ell té, el Peugeot 206. Es passeja amb el cotxe abonyegat però, això sí, amb la forma de moda que proposa el fulletó. Ho fa amb els amics molt orgullosos del cotxe, davant d’una noia i el seu acompanyant, que deixen de parlar en veure'ls. La noia els mira amb admiració. Queden bocabadats! És un exemple molt clar de publicitat on el cotxe és un fetitxe."


Campanya    
Una mirada crítica, per una ciutadania crítica – A principis del curs 2010-2011 tenim l’intenció de posar en marxa –amb la col·laboració d’Objectiu Comunicació, Femticc i Trimatge– la campanya Una mirada crítica, per una ciutadania crítica, concebuda com una acció en sintonia amb la campanya del 2009. En aquesta ocasió però, volem posar l’accent en la necessitat de l’Educació en Comunicació per generar una mirada crítica a la manipulació informativa, a la publicitat, etc. una mirada necessària si volem una ciutadania crítica.


DVDs    
DVDs "Darrere la Pantalla" – Els DVDs de la col·lecció "Darrere la Pantalla" (Una visita guiada a la televisió, Els informatius de televisió i Els dramàtics de televisió) pretenen oferir al professorat elements per educar en televisió: ensenyant com funciona la redacció d'una televisió o mostrant com es construeixen les notícies i les telesèries. La col·lecció de DVDs "Darrere la Pantalla" és una producció d'AulaMèdia i Objectiu Comunicació.


aulamedia.info    
www.aulamedia.info Aulamedia.info és un bloc d'AulaMèdia · Educació en Comunicació, on podeu trobar informacions i notícies d'AulaMèdia (Jornades, cursos, campanyes, opinions, vídeos, etc.). A més de la revista digital (www.aulamedia.org) volem oferir un "canal de notícies" més àgil que reculli totes les informacions generades per AulaMèdia.


Subscripció a AulaMèdia
Correu-e:

AulaMèdia | Editorials | Entrevistes | Intro | Premsa | Ràdio | Televisió | Publicitat | Cinema
Formació | DVDifusió | TVaula | Índex | Redacció
AulaMèdia. Educació en Comunicació
ISSN 1699-2245

Correu


L'Au·ula