AulaMèdia     Editorial
  Anem en la bona direcció
Editorials AulaMèdia

AulaMèdia
- Editorials
- Entrevistes
- Intro
- Premsa
- Ràdio
- Televisió
- Publicitat
- Cinema
- Documentals
- Material
- Revistes
- Llibres
CinEscola
EduCom
Formació
Pissarra
DVDifusió
Enllaços
Índex
Correu
Quan analitzem la situació actual de l'Educació en Comunicació a Catalunya no podem ser triomfalistes, ni podem enganyar-nos pensant que les coses van millor que fa un any, ja que fa mesos que ens trobem en el mateix lloc. El que sí podem assegurar és que estem en el bon camí i anem en la bona direcció.

Ens anima el reconeixement al treball que realitzem des d'AulaMèdia, com el premi Aula que el Ministerio de Educación y Ciencia ha atorgat a Alba Ambròs i Ramon Breu -membres de la redacció- pel seu llibre Cinema i educació. També ens anima veure com els diferents projectes que estem impulsant des de l'associació, poc a poc, es van consolidant. Aquest és el cas del treball que estem realitzant amb l'ajut d'algunes administracions com l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, o l'Escola d'Estiu d'Educació en Comunicació que té el suport del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Però també cal dir que ens dol la manca d'interès pel nostre treball que té l'IME de l'Ajuntament de Barcelona o les televisions públiques (BTV i TVC) per les quals som transparents.

El temps ens ha demostrat que no pel fet que es creïn "grans" organismes (Pecas, consells educatius, comissions d'experts, fòrums d'entitats...) l'Educació en Comunicació avança. Els motius els podem buscar en la manca de voluntat política o en la intolerància a l'hora d'implementar les propostes, no ho sé, però el resultat ha estat minso, massa minso per les esperances dipositades en aquests "grans" organismes institucionals. No sabem si era la seva voluntat però realment ens han distret del camí pel qual estem caminant.

En l'àmbit social la consolidació de La Xarxa d'Educació en Comunicació -plataforma cívica on participa AulaMèdia conjuntament amb altres grups i col·lectius- ens mostra el creixent interès social que hi ha en la societat civil per una educació crítica i una transformació pedagògica molt necessària en aquest segle XXI en el que vivim.

Darrerament també detectem -en les nostres activitats de formació- un interès progressiu per l'Educació en Comunicació entre el professorat i sobretot en els nous docents que s'incorporen per primera vegada a les aules. Aquest interès també es detecta en els professionals de l'educació no formal, un col·lectiu de persones cada vegada més ampli.

Ja fa set anys que AulaMèdia treballa en diferents aspectes de l'Educació en Comunicació: revista digital, materials didàctics, produccions audiovisuals, formació, etc. Malgrat que moltes vegades les energies fallen, continuarem treballant perquè estem segurs que anem en la bona direcció... i que cal seguir caminant.

  Francesc-Josep Deó
Coordinador
d'AulaMèdia
 
AulaMèdia AulaMèdia