El projecte educatiu del FIC-CAT

Foto: FIC-CAT

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, conscient de l’entorn d’imatges i de tecnologia en què es mouen els nois i les noies, des dels inicis s’ha proposat potenciar accions educatives educatives amb l’alumnat i el professorat d’escoles i instituts per tal de promoure l’aprenentatge, l’interès i l’ús dels codis del llenguatge audiovisual i multimèdia.

Per tal d’aconseguir la participació real i efectiva dels centres docents, d’anar incorporant en el currículum de l’alumnat competències en comunicació audiovisual i, també, amb l’objectiu de crear un públic potencial jove que estigui interessat en el visionat de realitzacions amb formats poc usuals, el Festival ha previst la participació dels nois i de les noies dins de la modalitat CENTRES EDUCATIUS d’infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius amb la possibilitat de presentar produccions audiovisuals elaborades per l’alumnat i/o amb la seva participació.

Foto: FIC-CAT

Aquesta modalitat s’adreça exclusivament a l’alumnat d’aquestes etapes educatives, en qualsevol gènere i format (ficció, animació, documental, videoclip, videocreació…), a títol individual o col·lectiu, i amb el benentès que sempre cal el vistiplau del centre i la responsabilitat d’un professor o professora que n’hagi fet el seguiment.

La producció ha de tenir una durada màxima de 10′, s’ha d’haver rodat en català i s’ha d’inscriure a la web del FIC-CAT  abans del 31 de març del 2022. El Festival tindrà lloc del 4 a l’11 de juny del 2022 a Roda de Berà. El Jurat està compost per quatre alumnes de secundària dels centres docents del territori -amb formació o motivació envers l’audiovisual- que fan el visionat directament a la sala de projecció al mateix temps que ho fan els equips de les produccions seleccionades i el públic assistent.

Foto: FIC-CAT

A més a més, durant l’any, el Comitè organitzador del Festival ofereix la possibilitat de participar en tallers pràctics interactius als centres que ho demanen sobre la importància del llenguatge de les pantalles i les possibilitats del cinema com a eina d’expressió. Aquesta activitat s’adreça al Claustre, als cicles i/o departaments interessats o bé a l’alumnat que treballa un projecte audiovisual concret o vol engegar-lo. Per tal de fer la demanda i d’ajustar la proposta a les necessitats específiques de cada centre, cal fer un escrit al correu electrònic info@fic-cat.cat.

Comitè organitzador del FIC-CAT