Festival Cinema Ciutadà Compromés 2021

AulaMèdia projectarà el reportatge EL FALS DOCUMENTAL. Una metàfora de la realitat en el marc del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés que organitza ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) del País Valencià.

PROJECCIONS DEL FALS DOCUMENTAL:

– DIMECRES, 10 de NOVEMBRE de 2021

UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
> 8.30 h – Edifici Màster de Secundària. Universitat de València. Carrer de l’Alcalde Reig 8, València.
> 17.00 h – Facultat de Magisteri. Universitat de València. Avinguda dels Tarongers, 4. València.

FCCC2021

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés, amb una dotació econòmica modesta, aconsegueix ser un dels Festivals de referència al País Valencià, tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres. És el Festival més llarg: des del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, fins a la gala de cloenda i lliurament de guardons, 23 de novembre. Es realitzen projeccions i activitats paral·leles en 21 localitats diferents, en 43 sales, amb més de 60 entitats col·laboradores i més de 80 audiovisuals diferents projectats. Més de 100 sessions programades, moltes d’elles amb la presència i participació dels autors de l’audiovisual.

El Festival busca generar sinergies entre autors, públic i societat civil, a través dels cine-fòrums en els quals participen els i les realitzadores i implicant a més de 60 entitats de tot el país (associacions veïnals, culturals, de defensa del territori, ecologistes, etc.) .

“Hem aconseguit ser un Festival de referència amb característiques singulars: audiovisuals valencians, de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua i acostant els audiovisuals a qualsevol indret del nostre País. Sempre comptant  amb la implicació de persones, entitats, i institucions molt variades”, ha manifestat Pastor.

Al VII Festival de Cinema Ciutadà Compromés es tractaran temàtiques de màxima actualitat, com ara, memòria històrica, feminismes, defensa del territori i noves realitats socials. A partir d’estos quatre eixos, el Festival pretén desenvolupar la part crítica i social de l’audiovisual fet a la nostra terra, atenent i prestant major atenció als productes fets en valencià.

Altre dels trets d’identitat del Festival es el fet de dur l’audiovisual on està la ciutadania, Utilitzant sales comercials com Cinemes LYS, Multicines d’Ontinyent i institucionals (universitats, museus, cases de cultura, etc.); però, també, sales d’associacions, ateneus, col·lectius, plataformes, etc.

“No som un Festival de catifa roja; però sí una mostra compromesa i ciutadana molt ambiciosa” ha remarcat Jose Ignaci0 Pastor, Director del Festival.