MICE 2017

5a Mostra Internacional de Cinema Educatiu. MICE
del 19 al 26 de febrer de 2017

I quasi sense adonar-nos hem arribat a la cinquena MICE. El que va començar com un joc, com una aposta lúdica, sense més pretensions que passar una estona compartint el nostre treball amb altres amics i amigues d’arreu del món, al 2017 és un esdeveniment multiplicador amb potència, visibilitat i consolidant-se a passes agegantades. Un treball de base associativa que ha traspassat fronteres i que vol ser també profeta a la seua terra.

Sense elitismes excloents i amb caràcter colorista i divertit, com correspon a la idiosincràsia del lloc on va nàixer i créixer, la MICE és una fita obligada per tot aquell que des de diferents sectors professionals, acadèmics o familiars vol fer una ullada a un món que ja ha deixat de ser futur per a ser present per a totes i tots: l’educació audiovisual en una doble vessant d’escriure i llegir imatges. L’educació moderna i arrelada al temps i als canvis socials, una educació universal que lluita per instal·lar-se a les aules d’una manera natural a la vegada que necessària. Un treball tant d’educació formal com no formal i del que estem orgullosos i que sempre ha estat la principal bandera de la MICE.

Estesa en territori, ja set pobles juntament amb el cap i casal formen part de la mostra, a més de la seu estiuenca d’Estivella. No cal oblidar l’implantació de la MICE a Madrid que al seu segon any, tot i seguint les directrius valencianes, tindrà seu en vint-i-un districtes i la innumerable presència internacional amb la que anem tendint ponts interculturals des d’Àsia a l’Amèrica Llatina.

A València ciutat, tal i com vam proposar, la MICE tindrà cada any una seu diferent. Enguany el Cabanyal i el Canyamelar prenen el protagonisme per posar la nostra gota d’aigua en la revitalització cultural del barri i tancarem la Mostra a L’Eliana el diumenge 26 de febrer per tal d’anar descentralitzant cada any l’esdeveniment que voldríem arribara, en un futur no massa llunyà, a totes les comarques valencianes, vertebrant territori des de l’educació i la cultura; mostrant al món el treball que fem els valencians i valencianes i donant pas a les aportacions forànies que faran més cosmopolita i universal el nostre dia a dia.

Josep Arbiol
Director de la MICE