Tallers de Periodisme Crític i Social

tallersadpc

Després de tres anys realitzant els Tallers de Periodisme Crític i Social a diferents municipis de Barcelona, des de l’Associació de dones periodistes de Catalunya (ADPC) tornem a oferir la possibilitat de realitzar-los en tots els centres d’ensenyament que hi estiguin interessats.

La sessió de dues hores està basada en l’anàlisi i la reflexió sobre els mecanismes que regulen els mitjans de comunicació i la seva producció de notícies, la creació de la realitat i dels estereotips sobre aquesta, la manca de visió de gènere i el sexisme encara imperant.

El desenvolupament del taller és eminentment participatiu, creant espais per a la participació, el debat i la comunicació. A partir d’un material didàctic, presentat en un suport de Power Point, i una àmplia selecció d’exemples periodístics i mostres audiovisuals, exposarem tots els continguts, els analitzarem i els debatrem amb els joves i les joves.

adpc

També els hi mostrarem el facebook específic creat des de l’ADPC per aquestes activitats, on es podran afegir tots els joves i les joves escrivint una reflexió, animant-los així a la continuació del diàleg, més enllà de les aules. A la darrera part de la classe, l’alumnat realitzarà una part pràctica a partir dels continguts tractats en el taller.

Informar sobre els mecanismes i les rutines que regeixen el periodisme per potenciar l’esperit crític davant els mitjans de comunicació i desenvolupar una lectura crítica entre les i els joves, és un dels principals objectius dels tallers.

Per a més informació podeu consultar la pàgina Tallers de Periodisme Crític i Social o posar-vos en contacte amb Cristina Mora mora.cristina@gmx.es