AulaMèdia reitera la importància d’universalitzar l’educació en comunicació a les escoles

Aquest dimecres s’inicien les jornades ETC 2010: Educació, Televisió i Cinema

AulaMèdia ha tornat a denunciar “l’analfabetisme mediàtic” d’un sector de l’alumnat català, ja que, assegura, són comptats els centres que imparteixen educació en comunicació, per la qual cosa es genera un “greuge comparatiu”. L’associació entén que l’educació en comunicació és un dret universal i, per tant, tot l’alumnat hauria de cursar aquests continguts. En aquest sentit, recorda la proposta del Parlament Europeu de finals del 2008, que considerava que l’educació en comunicació i l’anàlisi crítica dels mitjans han de desplegar-se en una nova assignatura en horari lectiu.

AulaMèdia proposa una educació mediàtica universal per a tot l’alumnat que possibiliti una formació per l’alfabetització de tota la població escolar catalana. Per tal d’avançar en aquest sentit, l’associació entén que cal:
• Oferir una amplia oferta per la formació del professorat en el camp de l’educació en comunicació (tant en la formació inicial, com en la permanent).
• Dotar els centres educatius d’una tecnologia educativa que possibiliti la producció audiovisual escolar (càmeres de vídeo, micros, etc.).
• Establir un espai i un temps en el currículum per desenvolupar coherentment -i en profunditat- els continguts en Comunicació (comprensió dels missatges dels mitjans, producció audiovisual, etc.).

Jornades ETC 2010
Precisament, aquest dimecres s’inicien les jornades ETC 2010 – Educació, Televisió i Cinema, organitzades per AulaMèdia, les quals tenen per objecte reflexionar sobre la importància de l’alfabetització mediàtica de l’alumnat català, principalment en els camps televisiu i cinematogràfic, a més d’oferir materials didàctics als educadors per concretar aquestes reflexions i implementar-les a l’aula. Les jornades, en les que hi participaran més de 100 especialistes i professionals de diferents àmbits de l’educació i la comunicació, se celebren a l’edifici El Vagó del Recinte de la Escola Industrial de Barcelona fins el proper divendres.

Comunicació 21 (20-1-2010)