AulaMèdia sol·licita que s’actuï davant la manca de desenvolupament de la Llei de l’audiovisual

ullscolorb

Demana produir programes d’alfabetització mediàtica en totes les televisions públiques

L’associació AulaMèdia, Educació en Comunicació, s’ha adreçat al Síndic de Greuges de Catalunya i al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per demanar-los que actuïn davant la manca de desenvolupament i de concreció de la Llei 22/2005 de la comunicació audiovisual de Catalunya en els apartats referents als drets dels usuaris i l’alfabetització audiovisual de la ciutadania.

La Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya, en l’apartat referent als Drets dels usuaris de serveis de comunicació audiovisual, diu que “els prestadors de serveis de comunicació audiovisual han de contribuir a l’alfabetització audiovisual bàsica dels ciutadans”.

Per aquest motiu, AulaMèdia entèn que les televisions “tenen l’obligació” d’educar en comunicació i demana que s’estableixin “els mecanismes necessaris per produir programes d’alfabetització mediàtica en totes les televisions públiques”.

Per l’associació, aquesta alfabetització mediàtica ha d’anar “més enllà de la simple promoció de la televisió” i ha de desenvolupar “l’anàlisi crítica dels missatges” que permeti avançar per aconseguir “una mirada crítica de tota la ciutadania”.

Comunicació21