“Reclamen una assignatura en horari lectiu sobre educació mediàtica”

fotosalaetc
BARCELONA, 23 de gener de 2009 (EUROPA PRESS)

L’entitat AulaMèdia ha reivindicat avui una assignatura en educació mediàtica en tots els nivells educatius que s’imparteixi en horari lectiu per dotar els alumnes de les capacitats necessàries per desenvolupar-se en l’actual context social.

Aquesta és una de les principals conclusions de les  ‘Jornades ETC – Educació, Televisió i Cinema’, que finalitzen avui a Barcelona, i és l’eix vertebrador de la campanya ‘Per una mirada crítica: educació en Comunicació’, que es desenvoluparà durant tot l’any.

Ha considerat necessària aquesta assignatura perquè la població pugui entendre i desxifrar els missatges comunicatius que l’envolten, així com per poder fer una anàlisi crítica dels mitjans. Ha assenyalat també la “imperiosa” necessitat d’elaborar materials didàctics en educació en pantalles per a tota l’etapa obligatòria.