Redacció AulaMèdiaRedacció AulaMèdia
Primera Trobada d'Educadors i Comunicadors a Barcelona
Trobada 2003
Barcelona, 16 de gener de 1997

AulaMèdia
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
Educom
 - Primària
 - ESO
Aula
Formació
Enllaços
Correu
Barcelona acollirà el proper 16 de gener de 1997 la primera reunió d'educadors i comunicadors que comparteixen la inquietud de treballar per a un major lligam i una millor connexió entre aquests dos camps. La trobada tindrà lloc al Centre cívic Casa Elizalde a les 8 del vespre.

Intervenció
La iniciativa neix del convenciment que seria molt interessant crear un col·lectiu estable de professionals -ja siguin de l'educació, la comunicació o tots dos àmbits- que sentin la necessitat de ser crítics, innovadors i d'actuar socialment. Aquest s'organitzaria en forma de xarxa, i es basaria en tres objectius fonamentals:

  • Crear un espai de reflexió i debat.
  • Establir les bases d'un grup d'intervenció mediàtica i social.
  • Generar una trama de nexes i contactes entre els "inquiets" per lligar comunicació i educació. L'espai d'acció seria tota Catalunya.
L'objectiu d'aquesta primera trobada es, per tant, doble. Es tracta d'interconnectar la gent que des de fa temps o recentment, amb moltes hores d'experiència a l'esquena o per simple curiositat, considera que és l'hora de passar a l'acció. De fer quelcom per aprofundir i, fins i tot, convèncer de la necessitat d'educar en la comunicació -sobretot en la televisió-. I es busca també treballar en els mitjans de comunicació perquè no s'oblidi ni menypreï la seva funció educativa i de socialització.

Dos mons
Fins ara, comunicació i educació han estat dos àmbits que han crescut i s'han desenvolupat gairebé d'esquena l'un de l'altre. Però cada cop hi ha més gent convençuda de la necessitat d'interconnectar-los. Per això es proposa actuar en àrees com ara:

  • Lectura crítica dels mitjans de comunicació.
  • Estudis de recepció.
  • Foment de la recerca i la investigació.
  • Intercanvi d'experiències.
  • Concienciació de l'opinió pública.
  • Millora dels continguts, principalment televisius.
  NOTA
Aquest text està extret del butlletí Mitjans (número 0, desembre de 1996).
Primera Trobada
A aquesta primera Trobada van assistir una cinquentena de persones, algunes vingudes del País Valencià. De la Trobada va sorgir l'associació Mitjans. Xarxa d'Educadors i Comunicadors.
Mitjans