Redacció AulaMèdiaRedacció AulaMèdia
Què és AulaMèdia?
Activitats 2002

AulaMèdia
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 -Material
 -Revistes
 - Llibres
EduCom
 - Primària
 -ESO
Aula
Formació
Enllaços
Correu
Editorial Debats presencialsEDITORIAL - Debats presencials Amb l'organització de la Trobada d'Educació en Comunicació, el gener passat, encetàvem una sèrie de debats oberts a totes les persones interessades en l'Educació en Comunicació. Ara, us invitem a la presentació del Projecte EduCom, una ocasió per trobar-nos i continuar el debat. Un debat que interessa no només al professorat, sinó també a pares i mares, educadors socials, periodistes i comunicadors en general. L'acte es realitzarà dimecres, 23 d'octubre a les 18.30 h al Col·legi de Periodistes. Rambla de Catalunya 10, principalEditorial
Experiència PinguEXPERIÈNCIA - Pingu: una eina per treballar el llenguatge i la comunicació. Mariona Pòrtulas Ambròs. "El fet que els mestres potser critiquem massa sovint el mitjà televisiu, però no fem gran cosa, en general, per a reconvertir-lo en una eina de treball amb els nens, crea dos móns massa separats: per un cantó el món "enciclopèdic" i "tancat" que pot representar la institució escolar i, per l'altra, el de fora de l'escola. (El món "real" en podríem dir?). 
Considero que l'escola s'ha d'implicar en l'ensenyament de la lectura de la televisió i, per tant, pot ensenyar els alumnes a tenir una actitud activa i esperit crític enfront del mitjà televisiu que, normalment, provoca una actitud passiva al no ser utilitzat com a mitjà estimulador ni creador de diàleg." 
Projecte EduCom PROJECTE EDUCOM - La ràdio a l’Institut. Una iniciativa didàctica. Robert Arnau i Joan Forcada. "En el si d’aquest projecte, cal dir-ho, no hi ha La Ràdio a l'Institutun altra finalitat que dotar els alumnes d’un esperit crític a través del coneixement des de l'interior del funcionament d’un mitjà de comunicació. Ara bé, també consideràrem molt important el fet de dotar l’alumnat del centre d’una possibilitat d'expressar-se, de mostrar els seus interessos i fins i tot defensar-los d’una manera coherent. Per arribar a açò no cabia una altra possibilitat que dotar l’emissora de ràdio d’una certa autonomia." 

Experiència EXPERIÈNCIA - El projecte Giner de los Ríos a l'IES Calamot. Núria de Salvador. "La nostra intenció era ensenyar als alumnes la realitat que els envolta, fent servir el centre com a marc de referència. Es tractava que els alumnes de 2n d'ESO realitzessin cinc sortides interdisciplinàries durant el segon trimestre, de les quals se'n van fer activitats prèvies i posteriors a les sortides i es van elaborar reportatges de vídeo (...). A partir de les sortides, es van dur a terme dos reportatges per classe, és a dir, un total de vuit reportatges." 

Projecte EduCom PROJECTE EDUCOM - Marc socioeducatiu al País Valencià. L’Educació en Matèria de Comunicació a l’Educació Primària. Ricard Fuertes i Lluís M. Segrelles. "Al País Valencià, l'Administració educativa no ha entès encara la necessitat d’introduir l’Educació en Matèria de Comunicació al currículum, si fem cas a la seua quasi nul·la capacitat d'iniciativa la necessitat d'adoptar mesures que avancen en la formació de l'alumnat perquè aquest esdevinga un receptor conscient i lúcid dels missatges que rep a través dels distints mitjans de comunicació." 
Pissarra
Pissarra
Encontre Encontre
L'associació Encontre. Xarxa d'Educadors i Comunicadors de les Illes Baleras organitza les I Jornades de Formació en Mitjans de Comunicació.
Les Jornades es realitzaran els dies 21, 22 i 23 d'octubre a l'Escola de Formació en Mitjans Didàctics a Palma de Mallorca. Si voleu més informació podeu baixar-vos el tríptic clicant aquíEncontre
Encontre
Ei!! Mira-te-la  Premsa
Ei!! Mira-te-la és una de les tres revistes escolars publicades pel CRP de Sabadell però elaborada per l'alumnat dels diferents centres de Secundària de la zona. Ei!! Mira-te-la
Ei!! Mira-te-la
Ràdio Ràpia  Ràdio
Ràdio Ràpia és una de les ràdios escolars més antigues, ja que emet des de l'abril de 1990. Ràdio Ràpia és l'emissora de ràdio del CEIP Sant Domènec de la Ràpita (Santa Margarida i els Monjos. Alt Penedès)Ràdio Ràpia
Ràdio Ràpia


Subscripció gratuïta a AulaMèdia


 
Intro
Premsa
Ràdio
Televisió
Material
Revistes
Llibres
Educom
Primària
ESO
Aula
Formació
Enllaços
Pissarra