Portada AulaMèdia
Fòrum d'Educació en Comunicació
DVD  Fòrum
DVDs

AulaMèdia
 - Editorials
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
CinEscola
EduCom
Formació
Pissarra
DVDifusió
Enllaços
Índex
Correu
Fòrum d'Educació en ComunicacióEn el marc del Fòrum d’Educació en Comunicació, organitzat per l’ICE de la Universitat de Barcelona i per AulaMèdia el passat mes de setembre, es va presentar un DVD que recull sis experiències de referència sobre Educació en Comunicació a diversos centres del país: CEIP Sant Martí (Arenys de Munt); ZER Les Garrigues; CEIP Mare de Déu de Montserrat (Terrassa); IES Lluís Companys (Tordera); IES Cavall Bernat (Terrassa) i l’Escola Solc (Barcelona).

Aquest recull de mostres de com es treballen els mitjans de comunicació als centres educatius presenta unes virtuts que fan que el visionat de totes les imatges sigui, a més de molt interessant i divertit, tot un compendi de recursos, idees i suggeriments per a tothom qui es plantegi començar o aprofundir en l’educació en mitjans.

Crida l’atenció un aspecte comú a tots els treballs, i que totes les imatges d’aquest dvd ens transmeten: la motivació de l’alumnat, les ganes i l’emoció d’unes nens i nenes, d’uns nois i noies que amb un micròfon a la mà, davant la càmera, elaborant un guió o escollint una música hi posen tota l’ànima i tot el seu esforç. Es tracta del seu llenguatge, de les seves formes d’expressió, de les eines de la seva generació. És el seu món. 

Un noticiari en anglès; activitats de ràdio tant a l’Educació Primària com a Secundària; organització de processos comunicatius multidisciplinaris; video-clips realitzats per nois i noies a partir dels tallers oferts per AulaMèdia; anàlisi crítica dels mitjans de comunicació... configuren una veritable aparador per observar l’entusiasme de l’alumnat, la dedicació i la professionalitat generosa dels docents i la rendibilitat d’un aprenentatge, l’educació en mitjans, que hores d’ara representa una onada d’innovació educativa i ens marca el veritable camí de l’aprenentatge del nostre temps.

Es tracta, doncs, d’un pas més per demostrar, per convèncer la comunitat educativa de la importància d’anar configurant una nova lectoescriptura, una nova dinàmica per formar ciutadans amb les eines adequades per llegir i actuar en comunicació, és a dir per orientar-nos i evitar camins d’obscurantisme en la nostra societat de la informació.
 

 
Fòrum d'Educació en Comunicació

 
Fòrum d'Educació en Comunicació
DVD Fòrum
ICE-UB i AulaMèdia, 2005
Durada: 35'
AulaMèdia