El Triangle, núm. 718. 14 de febrer de 2005


Assemblea >> Taula per l'Educació en Comunicació
Camins oberts per a una nova educació
Foto: AulaMèdia

El debat se centrarà en les noves estratègies del Diàleg institucional.

Sergi Picazo · Barcelona
La Taula per l'Educació en Comunicació es reunirà dissabte per seguir el debat que va començar fa dos anys. I ho fa en un marc almenys més esperançador. Però malgrat el diàleg obert amb les institucions, "falta concretar les bones intencions". Per aquest motiu el coordinador d'AulaMèdia, Francesc-Josep Deó, considera que "l'actuació de l'Administració és insuficient i cal seguir pressionant". L'educació en comunicació ha entrat de ple en l'agenda política catalana fruit de la creixent sensibilització dels educadors i de la pressió exercida per la Taula i altres organitzacions en els darrers mesos. "El Llibre Blanc de l'educació en l'audiovisual del CAC i la formació d'un programa d'innovació sobre educació en comunicació audiovisual per part del Departament d'Educació són mostres d'aquests canvis", diuen en el document de presentació de la seva cinquena assemblea.
La plataforma, formada per una trentena d'organitzacions relacionades amb l'educació i el periodisme, es va proposar com a instrument per a l'implementació de l'educació en comunicació a les escoles així com en el marc de l'educació no formal. Una tasca que té com a propòsit final aconseguir que la ciutadania sigui capaç de fer "una lectura crítica dels mitjans i la producció de missatges mediàtics".
L'assemblea, a part de les entitats ja adherides, convoca la resta d'associacions i particulars amb interès per l'educació en comunicació a reunir-se a la Casa Elizalde durant el matí del proper dissabte. L'objectiu de la convocatòria és desenvolupar noves estratègies en aquesta nova etapa. Segons diuen des de la Taula per l'Educació en Comunicació "ara s'obre el diàleg i la col·laboració".

           
Directori >>
Entitats Membres
AulaMèdia - Acció Jove CCOO - Avalot-UGT - Banda Visual - CC.OO. Ensenyament - CGT Ensenyament - CGT Secció Sindical TVC - CiberEduca - Comité d'Empresa de Televisió de Catalunya - CONC - Educaweb - Encontre - Escola Solc - Esplac. Esplais Catalans - FaPaC - FAPAES - FETE-UGT - FMRP-PV - Fundació Trams - GEC - GPD - GPRB - Institució Montserrat - Mitjans - OETI - SPC - SPC Secció sindical TVC - STEPV-IV - Teleduca - USTEC-STEs