Europa Press, 6 de març de 2003

Professors, pares i periodistes exigeixen a l'administració solucions per acabar amb l'"analfabetisme comunicatiu"

Professors de tots els nivells educatius, associacions de pares i periodistes han exigit a l'administració solucions per combatre l'"analfabetisme comunicatiu" a través de la promoció de material didàctic, formació del professorat, tecnologia audiovisual i convenis de col·laboració entre els centres educatius i els mitjans de comunicació, segons ha informat la revista digital AulaMèdia.

Aquestes peticions s'han elaborat en el marc de "la Taula per a l'Educació en Comunicació" impulsada des de la reunió "El futur de l'Educació en Comunicació", en què s'han posat de manifest "les dificultats" a l'hora d'introduir la formació en comunicació a l'Educació Primària i l'ESO.

L'assemblea proposa introduir tecnologia audiovisual als centres docents, així com material didàctic actualitzat "que vagi més enllà de la pura descripció del funcionament dels mitjans".

També s'ha acordat impulsar convenis de col·laboració entre mitjans de comunicació locals i centres educatius amb l'objectiu de "desmitificar el mitjà i potenciar la producció escolar".