AulaMèdia
IV Escola d'Estiu d'Educació en Comunicació


Codi curs: 060427
Anàlisi crítica de la televisió


 
Descripció

Des de les aules podem observar com la televisió ha substituït la joguina, el llibre, el carrer, les paraules, la imaginació, determinades funcions de la mare, del pare o dels amics. La televisió vertebra i ordena la societat (en realitat, el model dominant de televisió la desordena...).

La televisió representa una mutació civilitzatòria ja que representa el gran instrument universal de circulació de missatges. Cal que des de l’escola, com en el seu moment històric es va fer amb el llenguatge escrit, es construeixi tota una proposta educativa de lectoescriptura comunicativa. Un projecte de lectoescriptura que no caldrà que parteixi de zero, sinó de múltiples experiències recollides per AulaMèdia, entre d’altres entitats. 

Objectius

Aquest curs estar pensat per exercitar-nos en l’anàlisi comunicativa i poder construir projectes d’Educació en Comunicació a les nostres aules; i, alhora, proporcionar material per iniciar un procés de reflexió, crítica i l’alfabetització mediàtica.

Continguts

Articularem l’aprenentatge en vuit mòduls:

- Formar telespectadors. Activitats de reflexió i anàlisi.
- Publicitat.
- Informatius.
- Esports. 
- Concursos. 
- Zàping.
- Sèries.
- Telerealitat.
En cadascun d’aquests mòduls de treball hi trobarem, en primer lloc, un primer apartat, a la manera de suport teòric per emmarcar les activitats de crítica. A continuació, s’hi desenvoluparan les activitats generals i, finalment, s’inclourà un recull de material complementari per poder disposar de més alternatives de treball a les aules.


Durada: 30 hores
Tipus de curs: Telemàtic
Nivell educatiu del professorat a qui s’adreça: Secundària
Matrícula i material: 50 €


 


Formadors:
Xavier Breil i Miret

Llicenciat en Filologia Catalana
Tècnic especialista en Electrònica
de Telecomunicacions
Professor a l'Escola SadakoRamon Breu i Panyella Ramon Breu i Pañella

Llicenciat en Geografia i Història. Professor a l'Escola Solc. Coordinador de CinEscola.info


 IV Escola d'Estiu d'Educació en Comunicació