AulaMèdia
Ja fa 10 anys!


AulaMèdia
- Editorials
- Entrevistes
- Intro
- Premsa
- Ràdio
- Televisió
- Publicitat
- Cinema
Formació
TVaula
Índex
 
Ara fa deu anys que AulaMèdia naixia amb la voluntat de donar a conèixer un treball sobre la situació d'Educació en Comunicació als Països Catalans anomenat Projecte Educom. Setmanes després de penjar aquest informe, decidíem convertir aquest web en una revista mensual sobre Educació en Comunicació. Així, el maig de 2001 apareixeria el primer número de la revista AulaMèdia. Crec que no seria just parlar dels primers anys d'AulaMèdia sense mencionar l'entusiasme i l'energia que va posar en els inicis del projecte la Mavi Dolç (1962-2009), un entusiasme que encara és present entre les pàgines d'aquesta revista.

Des d’aleshores ha plogut molt; moltes persones, moltes, han col·laborat en la revista amb el seu granet de sorra. Pel camí han quedat molts esforços i energies, algunes amistats i també alguns projectes truncats. Però gràcies a AulaMèdia han “nascut” altres iniciatives com EduMèdia, impulsada per la Teresa Creus i la Júlia Hurtado, o CinEscola, web dedicat al cinema i conduït pel Ramon Breu i l'Alba Ambròs. A estones hem caminat amb la Carme Marfà, realitzadora de les primeres produccions audiovisuals d'AulaMèdia, o amb la Carme Canet, que sempre i en tot moment ha estat disposada a col·laborar. Des d'AulaMèdia també hem ajudat, en la mesura que ha estat possible, altres iniciatives com l'associació Encontre a Mallorca o, més recentment, imaTgina al País Valencià. 

No per més pròxims en el temps sinó per la seva empatia i complicitat amb molts projectes d'AulaMèdia, cal mencionar el Martí Contijoch i el Dídac Roger -d'Objectiu Comunicació-, amb qui hem tirat endavant els 4 DVDs de Darrere la Pantalla. També cal agrair el suport incondicional de la Patrícia Agüera, el Xavier Breil, la Mati Balsera i altres formadors com l'Azu Vàzquez i l'Andreu Rabassa en projectes tant difícils i complexos com les Escoles d'Estiu d'Educació en Comunicació.
 

AulaMèdia, número 0, març de 2001

No voldria caure en el tòpic i dir que “AulaMèdia som tots i totes”, però alguna cosa hi ha de cert en aquesta afirmació. Crec que si alguna cosa ens ha permès la utilització social de les tecnologies en els darrers anys és la possibilitat de participar dels projectes i en els projectes de diferents formes i amb diferents graus d’implicació. Avui dia podem parlar d’un “nucli dur” d’AulaMèdia però també d’un “espai difús” de més de 25.000 persones que d’alguna forma o d’altra estem connectats i preocupats per això que fa més de deu anys anomenem Educació en Comunicació.

Deixeu-me, només per aquesta vegada, ser optimista i dir que sí, que entre tots i totes hem construït una proposta i sobretot un espai que ha suportat grans tempestes, desànims i cants de sirena. Crec que, com a coordinador d'AulaMèdia, puc permetre'm el luxe –en aquest 10è aniversari d'AulaMèdia- de dir-vos: Gràcies, moltes gràcies!.

Fins aquí la necessària mirada enrere per a ser conscients d'on venim. Ara, però, toca parar màquines i preguntar-nos on som, per saber -sobretot- cap on volem anar... Difícil, sens dubte!

 
Francesc-Josep Deó


AulaMèdiamarç 2011article