AulaMèdia Índex AulaMèdia


aulamedia.info
AulaMèdia
- Editorials
- Entrevistes
- Intro
- Premsa
- Ràdio
- Televisió
- Publicitat
- Cinema
Formació
DVDifusió
TVaula
Índex

 
 
editorial Estan prohibits a l'aula...! Francesc-Josep Deó Estan prohibits a l'aula... però la majoria dels adolescents de 12 a 16 anys en tenen un! La presència dels mòbils a les mans dels adolescents és cada vegada més generalitzada, i a més, les recents dades de l'Agència Catalana del Consum confirmen una certa precocitat en la seva utilització: les dades situen el primer mòbil als 10 anys. La febre de la telefonia mòbil en els adolescents fa temps que ha arribat, ara però l'abaratiment de la tecnologia, l'augment de les seves possibilitats tècniques (propietats gràfiques, memòria, capacitat, pantalles tàctils, etc.) fan encara més llaminers els nous models als ulls dels nois i de les noies.editorial

   
Educació en Comunicació: sí i síPilar Alfonso Escuder – "És com tornar quinze o vint anys enrere. Posem primera meitat dels últims anys noranta: ¿La comunicació audiovisual com a matèria transversal o la comunicació audiovisual com a assignatura curricular? La meua resposta ara (i abans) és: sí i sí. O siga, a dia d'avui qui dubta que l'audiovisual en les seues múltiples manifestacions analògiques o digitals forma part de moltes assignatures? Que es pot analitzar publicitat en la classe de llengua? Que el cinema s'utilitza en la classe de música o d'història? Que la filosofia es pot explicar a partir de la programació televisiva?"
 
   
http://www.aulamedia.org/10/cronica2.html Com si no sabéssim llegir ni escriure Mar Pérez Unanue – "Si l’alfabetització mediàtica ha de servir per comprendre i valorar de manera crítica els missatges emesos a través de les diverses formes que adopten els mitjans de comunicació: la televisió, el cinema, la ràdio, els mitjans impresos, Internet o les altres tecnologies digitals, per què no ha de ser una peça clau en l’educació i, tal i com ha demanat la Comissió Europea, no se li reserva un lloc preferent a l’escola?"

   
http://www.aulamedia.org/10/cronica2.html L'Educació en Comunicació i el periodisme de qualitat són urgents Laia Serra – "El periodisme seriós es fonamental per a que hi hagi democràcia, per a que el públic pugui decidir amb criteri a qui votar”. Això ho deia recentment en una entrevista William Baker, catedràtic de mitjans de comunicació i entreteniment de l’escola empresarial IESE, professor de la Universitat Fordham de Nova York entre altres ocupacions. Podríem, fins i tot, dir, simplement, “per a que el públic pugui decidir amb criteri”. Decidir sobre qualsevol aspecte, ja sigui personal o públic; ja sigui decidir i opinar sobre una persona o partit polític o un programa de televisió o una notícia escrita.


   
DVD Els dramàtics de televisió AulaMèdia i la productora Objectiu Comunicació presenten el tercer DVD de la col·lecció Darrere la pantalla, dedicat als dramàtics de televisió. El DVD Els dramàtics de televisió recull diferents aspectes dels dramàtics a televisió: la construcció de la narració dramàtica, la inclusió de la publicitat en les sèries, efectes del missatge narratiu sobre els telespectadors, etc. Aquest tercer lliurament, com els altres DVDs de la col·lecció, inclou les propostes didàctiques “la classe pregunta” i els “exercicis”, propostes que es complementen amb una guia didàctica que podreu trobar a Internet. (Vídeo de promoció Els dramàtics de TV).

   
3 DVDs Darrere la Pantalla – Els DVDs de la col·lecció "Darrere la Pantalla" (Una visita guiada a la televisió, Els informatius de televisió i Els dramàtics de televisió) pretenen oferir al professorat elements per educar en televisió: ensenyant com funciona la redacció d'una televisió local o mostrant com es construeixen les notícies i les telesèries. La col·lecció de DVDs "Darrere la Pantalla" és una producció d'AulaMèdia i Objectiu Comunicació.


aulamedia.info    
Aulamedia.info una nova eina de comunicació Aulamedia.info és un nou projecte d'AulaMèdia · Educació en Comunicació, un lloc on podeu trobar informacions i notícies d'AulaMèdia (Jornades, cursos, campanyes, opinions, vídeos, etc.). A més de la revista digital (aulamedia.org) -que teniu en pantalla- volem oferir un "canal de notícies" més àgil que reculli totes les informacions generades per AulaMèdia.


Subscripció a AulaMèdia
Correu-e:

AulaMèdia | Editorials | Entrevistes | Intro | Premsa | Ràdio | Televisió | Publicitat | Cinema
Formació | DVDifusió | TVaula | Índex | Redacció
AulaMèdia. Educació en Comunicació
ISSN 1699-2245

Correu