Redacció AulaMèdiaRedacció AulaMèdia
Constituït el Consell Educatiu de BTV
Portada AulaMèdia

AulaMèdia
 - Intro
 - Premsa
 - Ràdio
 - Televisió
 - Material
 - Revistes
 - Llibres
Aula
CinEscola
EduCom
Formació
Pissarra
Enllaços
Índex
Correu
El passat dia 29 de març es va constituir el Consell Educatiu de BTV, a l’Ajuntament de Barcelona, en un acte presidit per Marina Subirats, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, que va posar èmfasi en significar que el consell no ha de ser un consell formal únicament. Per altra banda assenyalà que l’Educació en Mitjans de Comunicació és un dels temes més urgents en la nostra societat. Uns Mitjans de Comunicació que ens donen una visió esbiaixada dels valors i de la societat, i que han de ser revisats urgentment.

Els objectius que es proposa aquest consell educatiu són, per exemple, establir mecanismes de comunicació, continus i estables, entre els representants de la comunitat educativa i els operadors, per tal d’establir un diàleg i elaborar propostes i estratègies pel que fa a la presa de consciència del mitjà com a agent educatiu; valorar i promoure espais televisius que contribueixin a l’educació en valors i la promoció del civisme i la cultura de pau entre la ciutadania; contribuir des dels espais de televisius a l’educació en comunicació dels infants i joves, etc

Les funcions d’aquest organisme seran analitzar i valorar la programació de BTV; fer propostes i suggeriments pel que fa a l’àmbit dels seus objectius; actuar com a organisme consultiu per tot allò que es sotmeti a la seva consideració i emetre dictàmens i informes a requeriments de BTV o d’altres entitats ciutadanes que ho sol·licitin.

L’acte va comptar amb la presència de Victòria Camps, vicepresidenta del CAC, que es va felicitar per la constitució del consell educatiu del canal local barceloní, recordant que aquesta iniciativa se situa en sintonia amb les indicacions del Llibre Blanc de l’Educació en l’entorn audiovisual, veritable punt de referència de l’Educació en Mitjans de Comunicació.

En l’acte també va intervenir el director de BTV, Ricard Domingo, que explicà que el canal es planteja un gran pla de rellançament que justament comença amb la formació del consell educatiu. Assenyalà que el canal estrenarà d’aquí a poc mesos noves instal·lacions al districte 22 @ que permetran la digitalització dels seus equips i que es pretén canviar la programació per oferir-ne una de nova on es posi l’accent en un tipus d’entreteniment basat en la intel·ligència. 

Tot plegat es tracta d’una iniciativa esperançadora que el temps ens dirà si serà una eina útil d’Educació en Comunicació, cosa que desitgem; una iniciativa que hauria de fer escola i que caldria que fos seguida per altres mitjans de comunicació.
 


El Consell està format per diversos membres del món educatiu i institucional:
Presidenta: Marina Subirats. Regidora d’Educació de l’ajuntament de Barcelona.
Delegat de BTV: Josep Mª Balcells, director adjunt de BTV
Secretària: Lola Abelló
Vocals:
- Gema Jubany, de la FAPAC
- Carme Turró del CEM
- Fabián Mohedano del CJB
- Teresa Climent de la Fundació Jaume Bofill
- Joan Ferrés de la Universitat Pompeu Fabra
- Aurora Maquinay del Departament d’Educació de la Generalitat
- Quim Lázaro de l’Associació de Mestres Rosa Sensat
- Isabel Matas, formadora en educació en temps lliure
- Joan Doménech de l’Escola Fructuós Gelabert
- Anna Mackay de l’Escola Costa i Llobera
- Ramon Breu de l’Escola Solc
- Pia Vilarrubias del Projecte Educatiu de Ciutat, IMEB 
- Araceli Vilarrasa del Projecte Educatiu de Ciutat, IMEB

 
Redacció d'AulaMèdia
     
AulaMèdia AulaMèdia