Projecte Helma

Associació Escola de Cinema Almarge. (Foto: JUAN BARBOSA)

El documental Helma (Somni en àrab) relata la vida de menors i joves sense referents familiars que han arribat a Barcelona. Aquest documental és una producció de l’Associació Escola de Cinema Almarge on joves d’entre 12 i 20 anys aprenen les particularitats d’aquest art. Per això, el documental està produït, enregistrat i editat per noies/nois participants de l’escola. Per poder fer el llargmetratge, els joves han seguit durant dos anys les històries d’altres joves que han passat per aquesta situació.

El mètode es basa en la premissa “JOVES que entrevisten JOVES”, generant així un documental que serveixi com a eina de transformació social.

Els joves que assisteixen al nostre projecte i l’equip educatiu tenim com a objectius:

  • Dur a terme un documental social fet pels mateixos joves.
  • Mostrar les característiques dels processos migratoris i la situació dels menors no acompanyats a Barcelona.
  • Crear material audiovisual que permeti donar a conèixer i analitzar la situació dels menors no acompanyats a la resta d’Europa i el Marroc i el racisme sofert per aquests joves.
  • Crear materials pedagògics per a la sensibilització en origen de famílies, associacions i possibles menors migrants, de la situació real dels menors no acompanyats.

En el cas que vulgueu participar en el projecte, hi podeu contribuir a través de la plataforma de crowdfunding de Goteo: AQUÍ