completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • MSC 2019

  El documental Projecte Mòbil (el viatge) obrirà la 4a edició del Mobile Social Congress, que es realitzarà el 26 i 27 de febrer de 2019 al Pati Manning a Barcelona. Entrada lliure. [+]

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Si vols informació de les Jornades emplena el formulari que trobaràs AQUÍ i t’enviarem informació puntualment de les Jornades d’AulaMèdia.

  VOLS MÉS INFORMACIÓ?

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Per comprendre millor la realitat

Com a nova docent de formació professional mai m’hagués preguntat sobre què era l’educació mediàtica; per casualitats de la vida vaig poder endinsar-me en aquest nou enfocament pedagògic gràcies al seminari impartit per AulaMèdia i així vaig conèixer de primera ma la gran feina que realitzen.

Crec que cal reflexionar sobre la generació Z (nascuts a mitjans dels 90), una generació que ha crescut amb les noves tecnologies creant així una gran dependència d’elles. Com a docents tenim el deure d’educar al nostre alumnat sobre educació mediàtica (gestió de la informació, gestió del coneixement, etc.) i ajudar-los a comprendre millor la realitat que els envolta. Ells mateixos han de ser conscients i reflexionar sobre el món que tenen al seu voltant i han d’aprendre a prendre les seves pròpies decisions, a exercir una ciutadania crítica i a créixer com a éssers humans.

Les TIC són una gran eina per a la majoria dels professionals de l’educació i hem de ser capaços i capaces d’adaptar-les amb coherència i de manera òptima a cada situació i a cada context d’intervenció educativa. Per aquest motiu, cal fer un esforç vers la formació i nosaltres mateixos hem de perdre la por a realitzar aquesta tasca tan important com és la d’educar en els mitjans, ja que tenen un gran impacte a la societat en general.

En el meu incipient bagatge en el món de l’educació he pogut observar que l’alumnat actual vol les coses fàcils; es premia la rapidesa, amb el menor esforç possible. Com a nova docent crec que és bo que observin, escoltin i llegeixin i que així puguin treure ells mateixos les seves pròpies conclusions.

L’educació mediàtica ens ofereix justament eines per ajudar a l’alumnat a analitzar el missatge d’una manera crítica i oferir oportunitats per desenvolupar les seves capacitats creatives i habilitats que en el món laboral seran essencials a curt termini (si no ho són ja). Per això és bàsic que es treballin i es desenvolupin en l’àmbit escolar ja des de ben petits cal que les integrin com a part de la seva formació integral com a persones.

Parafrasejant a Mar Romera: “Somos educadores del siglo XXI formados en el siglo anterior para formar trabajadores del siglo XXII que no sabemos en que van a trabajar”. L’educació mediàtica es constitueix així en el nostre escenari de treball i com a tal, l’hem de conèixer i nodrir-nos de tot el que ens pugui aportar.

Romera, M. (2017). “Educar en las emociones” a Gestionando hijos: saber más para educar mejor.

Marta Sánchez Serena
Infermera-Docent