Nautilus Audiovisual

Des de Nautilus Audiovisual treballem per apropar el llenguatge audiovisual a les aules des de diverses perspectives. D’una banda, a la Comunitat Valenciana, desenvolupem el programa d’activitats “Construir Mirades”, creat per Drac Màgic. Aquest té l’objectiu de “facilitar eines de coneixement que contribueixin a l’educació estètica en relació amb les obres cinematogràfiques i audiovisuals i que afavoreixin, alhora, el desenvolupament d’una mirada crítica i creativa respecte als continguts i els valors que transmeten”.

D’altra, oferim eines per tal que alumnes i professors puguen desenvolupar competències mediàtiques que els permitisquen esdevenir productors de continguts.  A més a més, hem obert una nova via per arribar a nous públics, tot utilitzant l’audiovisual com a eina artística i desenvolupant activitats en diversos museus.

L’educació mediàtica és més necessària que mai. Xiquets, xiquetes i joves estan envoltats d’imatges que els arriben des de diverses pantalles: el cinema, la televisió, els mòbils… Per això han de deixar de ser consumidors passius i així poder desenvolupar un esperit crític cap a tots aquests missatges que els arriben. Així mateix, han de poder crear els seus propis continguts a fi que la seua visió i el seu missatge arribe a la resta del món. Una educació que considerem imprescindible forme part del currículum escolar.

Joana Chilet
Directora Nautilus Audiovisual