Dos projectes

2carpetes

Encarem aquest final de curs amb dues carpetes entre mans… el reportatge El Poder dels Mitjans i l’organització de la dècima edició de les Jornades d’Educació en Comunicació, aquest any amb el lema Mirar i Educar Críticament.

Ja estem editat tot el material audiovisual enregistrat durant aquests darrers mesos. Amb l’ajuda de periodistes i professors el reportatge reflexiona sobre el poder que tenen els mitjans en la societat actual i al mateix temps sobre el poder polític i econòmic que controla i domina els mitjans de informació. Podríem dir que El Poder dels Mitjans vol ser “una continuació” del reportatge Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació, un pas més en la reflexió i la crítica d’aquell primer reportatge.

Aquesta producció audiovisual d’AulaMèdia i Kineina serà possible gràcies a l’ajut de dotzenes de protectors i protectores (altres els anomenen mecenes) que gràcies a la seva aportació econòmica faran possible aquest nou projecte.

Tenim previst presentar El Poder dels Mitjans en el marc de les Jornades d’Educació en Comunicació que arriben a la dècima edició amb el títol Mirar i Educar Críticament. Una vegada més, a principis de juliol, parem màquines per reflexionar sobre el treball realitzat durant el curs. Les produccions audiovisuals escolars, l’anàlisi de continguts televisius o l’aplicació didàctica dels mitjans de comunicació a l’aula són els temes centrals de les taules rodones que durant 4 dies agruparan el professorat interessat en l’àmbit de l’Educació Mediàtica.

Una vegada més -i és l’enèsima- cal destacar el voluntarisme i l’aportació teòrica i pràctica d’una vintena de professors i professores que participaran amb les seves comunicacions en les Jornades d’enguany. Gràcies!

FJD