15 anys

muntfolis

De tots aquests anys coordinant aquesta revista digital, el que més “vivament” recordes son les llargues hores que has passat en els despatxos de les administracions catalanes i els kilòmetres de passadissos institucionals que has hagut de recorre per cercar recursos econòmics per l’entitat.

Vulguis o no, quan mires enrere, recordes el fragment d’aquella cançó en la que et trobes tant identificat quan penses en les administracions educatives:

repartir unes targetes, ser amable amb la gent i
amb maneres de jove discret i educat
presentar els meus respectes a l’autoritat”
i et veus escoltant “”batalletes” i parlant “amb un home amb corbata” que no saps qui és.

Reunions a Via Augusta o a l’Edifici del Rellotge de la Diputació i per la nit preses per acabar el projecte que calia lliurar endemà, terminis que no sabies molt bé quin sentit tenien, tot per justificar les despeses d’una activitat que encara no havia començat. Burocràcia!

Al dia següent la senyora del registre estampava el segell sobre un munt de fulls que recollien diferents projectes fantàstics d’educació mediàtica: planings de realització d’una producció audiovisual, definició i objectius d’una activitat de formació… desenes de fulls que volien convèncer de les bondats, de la capacitat motivadora de l’Educació en Comunicació.

Els amics et diuen que els aniversaris serveixen per aturar-se, mirar enredera i fer una valoració de tot allò que has fet… doncs això: molts kilòmetres de passadissos i molts i molts folis.

eduCOMgran

Dónes un cop d’ull al web eduCOM.info tot fent un recorregut guiat per tots aquells projectes d’AulaMèdia realitzats en aquests 15 anys: Escoles d’Estiu i Jornades d’Educació en Comunicació, materials didàctics i produccions audiovisuals sobre Educació en Comunicació, debats al Col·legi de Periodistes i entrevistes audiovisuals en forma de “mirades”.

Però aquest mapa dels projectes d’AulaMèdia, que és el web eduCOM.info, no recull el voluntarisme de centenars de persones que han donat suport a AulaMèdia. Sí, això és el que realment cal recordar: l’ajut i l’energia de totes les persones que han construït, amb el seu suport AulaMèdia. Això és el que realment compte!

Francesc-Josep Deó