completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • PRODUCCIONS DE CENTRES EDUCATIUS. Inscripcions obertes fins el 22 de març de 2020. Adreçat a alumnes d’infantil, primària i secundària obligatòria i postobligatòria, en qualsevol modalitat i temàtica, a títol individual o col·lectiu. Cal el vistiplau del centre i la responsabilitat d’un professor o professora que n’hagi fet el seguiment, en el benentès que els treballs no poden superar els 10′ i que s’han d’haver elaborat pels i per les alumnes i/o amb la seva participació. [+]

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • Una ciutadania crítica

  Una ciutadania crítica és una seqüència didàctica creada per a treballar l’anàlisi dels mitjans de comunicació que us pot ser útil en diferents matèries i edats.

  Està organitzat en diferents unitats didàctiques que combinen explicacions de conceptes, activitats per fer amb els alumnes i explicacions sobre com fer aquestes activitats, i que tracten àmbits com la publicitat, els informatius, els videojocs o la manipulació de les imatges. [+]

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


L’escola, escenari audiovisual?

croma1

De seguida que un mestre o professor supera la primera fase en la introducció de la producció audiovisual a l’aula, apareixerà una gran limitació per a la seva consolidació: la repetició del mateix escenari, l’escola, en tots i cada un dels audiovisuals que es produeixen. I, així, el que en un primer instant pot fer gràcia (veure l’aula, els passadissos, els espais exteriors… a la pantalla), amb la seva repetició s’acaba produint un cansament descoratjador. Aquesta limitació es trasllada també a la fase creativa: costa ja trobar noves idees per fer un guió ambientat en aquest mateix lloc, nous personatges que no siguin estudiants i, en definitiva, costa trobar noves i interessants històries per explicar, perquè l’espai esdevé en una limitació creativa.

Llavors, com podem superar aquesta situació tan frustrant, un cop hem introduït la producció audiovisual a l’aula i hem obtingut, fins i tot, alguns petits èxits? En aquest punt, cal fer un pas definitiu per a la consolidació d’una producció audiovisual oberta i estable, connectada amb els interessos dels alumnes i diversificada temàticament. Podrem assolir aquest nou estadi si aconseguim:

croma2

1-. Traslladar la fase de rodatge a fora de l’escola. L’exterior, el món fora de l’aula, és on passen la majoria d’històries interessants. Tot el procés de creació d’un audiovisual, si hi ha els mitjans necessaris, es pot fer a l’aula (la preproducció i la postproducció), excepte el rodatge, que cal fer-lo a fora. El professor haurà de fer un bon seguiment i acompanyament dels alumnes en la fase creativa, especialment en la cerca d’una idea (que normalment ja ve donada per algun contingut treballat a l’aula) i en l’escriptura del guió i, després, establir un calendari per al rodatge d’obligat compliment. L’edició del material gravat també es podrà fer a l’aula posteriorment. En una situació de bona motivació de l’alumnat, no hi acostuma a haver problemes perquè els alumnes dediquin el seu temps a fer aquest tipus de ‘deures’. El principal problema és que el professor no controla el rodatge i d’allò previst i planificat al guió, al que s’acaba gravant, pot passar de tot!

2-. Dotar l’escola d’un petit estudi audiovisual. Amb un trespeus, una càmera, un croma (pot ser una paret pintada) i un parell de focus n’hi ha prou. Si a més tenim solucions per al so, encara millor (un o dos micròfons de corbata són suficients, però en un espai reduït com és una aula la captació del so que fan els micròfons de les càmeres no és problemàtica). De fet, l’únic imprescindible de tot això és la paret verda o blava. Amb un croma no aconseguirem portar tot el món a l’aula, hi ha limitacions (per exemple, als plans oberts), però sí que aconseguirem imatges molt efectistes amb primers plans i plans mitjos de molta versemblança. Només hem de mirar de triar una estança força il·luminada (si no tenim focus) o amb possibilitat de modificar-ne la llum (amb interruptors, cortines, persianes,etc.) i vigilar molt la incidència de les ombres.

croma3

L’assentament d’una producció audiovisual estable i de qualitat en una escola pot dependre, en molts casos, de la superació del cansament i de les limitacions creatives que la repetició d’un mateix espai provoca. Són aquests factors altament limitants, que dilueixen l’empenta inicial i que cal superar amb mà esquerra i imaginació. Gravació d’imatges fora de l’escola i paret croma són dues propostes efectives per consolidar la producció audiovisual als centres.

Gerard Vilanova, professor del Col·legi El Casal

 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t’interessa adquirir aquest DVD el pots sol·licitar aquí per 18 €

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]