completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo

Ens equivocàvem… una vegada més!

taulescadires

El 18 de juny de 2014 el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) Sr. Roger Loppacher i la exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sra. Irene Rigau, van signar “un conveni marc de col·laboració” entre ambdós organismes que tenia com a objectiu principal “introduir l’educació en comunicació audiovisual als centres educatius de Catalunya”. Un document que recollia molt bones intencions i també algunes bones propostes: realització de setmanes temàtiques dedicades a l’alfabetització audiovisual, l’elaboració i la difusió d’eines i materials didàctics, conferències i tallers als centres educatius de Catalunya, realització de pràctiques en mitjans de comunicació audiovisual, etc.

El novembre del 2014 AulaMèdia publicava un article que amb el títol Una nova etapa? feia menció a aquest conveni. Tancàvem l’article amb algunes preguntes.

“Desprès de llegir amb atenció i bons ulls l’acord, ens vénen al cap moltes preguntes, com per exemple: amb quin pressupost es vol fer tot això? Ha de ser el CAC o l’administració educativa qui potenciï l’Educació Mediàtica a les aules? I, sobretot, de quina forma concretaran “una eventual variació del currículum escolar” per aconseguir introduir realment l’Educació en Comunicació Audiovisual als centres educatius de Catalunya?

Caldrà veure si, una vegada més, ens equivoquem o realment s’obre una nova etapa. Temps al temps.”

Passats alguns mesos, amb la intenció de fer un seguiment per aquesta revista digital, vam sol·licitar al CAC informació de les actuacions derivades de l’esmentat conveni a través de correus electrònics, cartes, trucades telefòniques a la secretaria i al gabinet de premsa… però res! Vam enyorar altres temps on la comunicació amb el CAC era molt més fluida. Malgrat tot, al cap d’uns mesos vam tornar a intentar-ho… res de res!

une

Com no tenim respostes, ens seguim preguntant com i de quina forma es pot concretar, com diu el conveni, “una eventual variació del currículum escolar” per aconseguir introduir realment l’Educació en Comunicació Audiovisual als centres educatius de Catalunya.

Ara desprès de 20 mesos (més d’un any i mig) de la signatura del conveni seguim sense tenir cap informació. No entenem aquest secretisme per part del CAC, a no ser que tot fos un bluf. Per desgràcia el temps ens demostra que aquests tipus d’iniciatives institucionals acaben “en no res o colgades de pols en un calaix”, com apuntàvem fa mesos en l’article abans esmentat.

Potser caldrà esperar la renovació del CAC, la marxa d’alguna Consellera del CAC -i qui sap si també del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya- per tornar a esperar “una nova etapa pedagògica” que tingui en compte l’educació mediàtica… o potser aquest tren ja ha passat?

Jordi Joan Raventós

Post posterior
 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t’interessa adquirir aquest DVD el pots sol·licitar aquí per 18 €

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]