completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Com cada any al finalitzar el curs, des d’AulaMèdia obrim un espai de reflexió i debat sobre com implementar l’Educació Mediàtica a les aules. [+]

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Formar en la reflexió

poder50

A les Jornades d’Educació en Comunicació d’AulaMèdia d’enguany centrades en “L’educació mediàtica i el poder dels mitjans” es va reflexionar sobre la necessitat d’acompanyar els infants i joves en l’anàlisi, comprensió i interpretació dels mitjans de comunicació; i sobre la necessitat que aquests tinguin coneixements i sàpiguen expressar-se a través del llenguatge audiovisual.

Una de les conferenciants, Anna Montero, va dir: “l’educació mediàtica ha de ser a l’escola perquè ja està a la societat”. En els darrers temps, el món ha canviat molt: és un món en canvi constant, connectat, ple d’estímuls, amb molta informació accessible, molta pantalla, etc. No obstant això, cal plantejar-nos la següent qüestió: l’escola va a un altre ritme, tard i a remolc d’allò que succeeix a la societat? Si pensem que l’escola ha de formar persones que contribueixin a la societat, aquesta ha d’estar vinculada a l’entorn. Això que significa? Possiblement, que és necessari “aprendre a aprendre”, una de les competències que es desenvolupen durant l’educació en comunicació.

Actualment, el docent ha de ser un expert, perquè no només ha de saber aquella informació limitada que abans havia de transmetre per tal que els alumnes poguessin contribuir a la societat; sinó que ha de tenir un ventall de coneixements i habilitats molt ampli per saber què és i què no és rellevant aprendre i per què. En aquesta línia, a l’era del coneixement, l’alumnat ha de ser capaç de desenvolupar capacitats d’anàlisi, síntesi, crítica, tractament de la informació, entre d’altres. Però perquè això sigui possible el docent ha d’aplicar el que avui en dia s’anomena “aprendre per aprendre”.

Jose Peñín ‏@lajosecose

Jose Peñín ‏@lajosecose

En aquestes jornades també es va parlar sobre el poder social dels mitjans de comunicació relacionant-ho amb l’educació. Quins continguts s’està oferint als infants i joves? Com els hi arriben? Quina és la qualitat i veracitat d’aquesta informació? Com es pot ajudar a l’alumnat a fer una anàlisi crítica dels mitjans? El pensament crític s’ha d’educar, els infants i adolescents s’han de fer preguntes, perquè un mitjà mai explica la realitat de forma objectiva, sinó que sempre hi ha una mirada des de la qual s’explica i interpreta. És imprescindible despertar la consciència mediàtica dels estudiants, és a dir, que han de tenir criteri propi quan fan cerques a Internet, llegeixen el diari, veuen un telenotícies… Com es desperta aquest sentit crític? Fent que indaguin, llegeixin, contrastin, discuteixin, seleccionin la informació, escriguin… i adquireixin consciència d’allò que passa a l’entorn.

En definitiva, no s’ha de fer tanta formació tecnològica, sinó una formació en la reflexió: pensar sobre com despertar la mirada crítica dels estudiants enfront l’allau informativa actual. S’ha d’apoderar els agents educatius (docents, alumnes, famílies…) vers els mitjans de comunicació, de manera que la societat esdevingui activa i desenvolupi una participació crítica.

Míriam Cabré Rocafort

Post posterior
 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]