Jornades de juliol: Reflexionem sobre els mitjans i el cinema

jornades15

Les Jornades L’educació mediàtica. El poder dels mitjans volen ser un punt de trobada i reflexió de totes aquelles persones preocupades per l’educació en matèria de comunicació, sobre la incidència els mitjans audiovisuals en els infants, en els adolescents i en la ciutadania en general.

Volem reflexionar sobre com els mitjans de comunicació o el cinema construeixen referents en l’imaginari dels més joves, però també en els rols dels adults. Reflexionarem sobre la violència masclista, el racisme, la representació de la realitat, etc.

Convidarem a professorat de Primària i de Secundària que treballen en l’àmbit de la producció escolar audiovisual, ja sigui en el camp de la televisió o del cinema, per mostrar la capacitat motivadora dels audiovisuals entre l’alumnat, per veure quin es la metodologia que utilitzen, quines són les competències es treballen, en definitiva com s’implementa l’Educació en Comunicació Audiovisual a l’aula.

pantallaglobal

També volem preguntar-nos si hi ha una altra forma d’informar o de comunicar des dels mitjans, si realment hi ha una comunicació d’interès social, o amb finalitats socials. En aquest cas periodistes i productors audiovisuals reflexionaran sobre la capacitat de transformació dels mitjans i sobre els continguts educatius i socials que habitualment no apareixen en els grans mitjans de comunicació.

Aquests son alguns temes que volem abordar en aquests novenes jornades d’Educació en Comunicació que AulaMèdia organitza anualment, en aquesta edició entre el 6 i el 9 de juliol al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona.

inscripcio