completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • MSC 2019

  El documental Projecte Mòbil (el viatge) obrirà la 4a edició del Mobile Social Congress, que es realitzarà el 26 i 27 de febrer de 2019 al Pati Manning a Barcelona. Entrada lliure. [+]

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Si vols informació de les Jornades emplena el formulari que trobaràs AQUÍ i t’enviarem informació puntualment de les Jornades d’AulaMèdia.

  VOLS MÉS INFORMACIÓ?

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Una nova etapa?

une

Sembla que s’obre una nova etapa en el camp de l’Educació en Comunicació o Educació Mediàtica. Al marge del treball que fan un munt de professors i de professores per implementar l’Educació en Comunicació Audiovisual a les aules (una dedicació amb un alt contingut de voluntarisme i que cal donar a conèixer i reconèixer), sembla que bufen aires nous des d’algunes administracions i institucions. Al marge del treball que fan un munt d’associacions i entitats sobre el cinema i l’audiovisual per educar l’alumnat i la ciutadania en general en el camp de la comunicació audiovisual, sembla que hi ha iniciatives d’altres estaments que venen a sumar-se a una idea bàsica d’aquest temps que vivim, a una necessitat del segle XXI: l’alfabetització mediàtica.

No serem nosaltres qui fem bandera d’iniciatives institucionals o acadèmiques, que tantes vegades han acabat en no res o colgades de pols en un calaix. Altres vegades, bones iniciatives que potenciaven realment l’Educació en Comunicació s’han hagut d’aturar per manca de pressupost, com per exemple l’Escola d’Estiu d’Educació en Comunicació. Pitjor encara, en algunes ocasions ha estat la mateixa administració educativa que ha desmuntat estructures pròpies que pretenien innovar educativament en aquest camp. Encara no sabem si ho van fer per manca de pressupost o per manca de voluntat política (i, en aquest cas, pedagògica).

123eeec

Si com sigui sembla que apareixen “brot verds” en aquest camp erm. En aquest sentit, el 18 de juny passat el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) Sr. Roger Loppacher i la Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sra. Irene Rigau, van signar “un conveni marc de col·laboració que té com a objectiu més destacat introduir l’educació en comunicació audiovisual als centres educatius de Catalunya”. Un document que recull bones propostes: realització de setmanes temàtiques dedicades a l’alfabetització audiovisual, l’elaboració i la difusió d’eines i materials didàctics, conferències i tallers als centres educatius de Catalunya, realització de pràctiques en mitjans de comunicació audiovisual, etc.

Desprès de llegir amb atenció i bons ulls l’acord, ens vénen al cap moltes preguntes, com per exemple: amb quin pressupost es vol fer tot això? Ha de ser el CAC o l’administració educativa qui potenciï l’Educació Mediàtica a les aules? I, sobretot, de quina forma concretaran “una eventual variació del currículum escolar” per aconseguir introduir realment l’Educació en Comunicació Audiovisual als centres educatius de Catalunya?

Caldrà veure si, una vegada més, ens equivoquem o realment s’obre una nova etapa. Temps al temps.

Jordi Joan Raventós

 

Post posterior