completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • ESCAC

  En el marc del Festival Internacional de Cine de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest), que tindrà lloc del 23 al 30 d’abril de 2019, el Programa Cine Base de l’ESCAC celebrarà el seu primer festival de curtmetratges, dirigit a joves de Secundària, FP de Grau Mitjà i Batxillerat.

  L’objectiu del Festival és incentivar la creació i el talent de joves motivats per l’audiovisual, promovent l’interès de nous espectadors i públics fidels a la cinematografia.

  INSCRIPCIÓ

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Si vols informació de les Jornades emplena el formulari que trobaràs AQUÍ i t’enviarem informació puntualment de les Jornades d’AulaMèdia.

  VOLS MÉS INFORMACIÓ?

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat de l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Educar en comunicació, un repte!

quadres

Des de l’arribada de les noves tecnologies s’ha transformat completament l’accés a la informació, de manera que cal aprendre a viure entre l’allau informativa que ens arriba des dels mitjans de comunicació. Per aquest motiu, és imprescindible que l’alumnat rebi formació en habilitats informacionals, tenint en compte que la informació sovint els arriba sense processar i sense cap tipus de criteri de selecció, per la qual cosa cal que millorin les seves capacitats per destriar-la i seleccionar-la, per després poder comunicar-la i transformar-la en coneixement. És, doncs, necessari impulsar l’aprenentatge dels nous codis i llenguatges audiovisuals a les aules i formar al professorat que ha d’educar en comunicació.

A través de diferents projectes educatius s’està intentant crear sinèrgies entre diversos col·lectius de professionals (educadors, periodistes, lingüistes…), per tal d’intercanviar opinions i experiències relacionades amb aquesta àrea. Un aspecte en comú de les diferents propostes (TV escolars, curtmetratges, documentals…) és l’estil d’ensenyament-aprenentatge, el qual s’emmarca en contexts que parteixen de necessitats d’informació realistes i significatives, és a dir, d’un model que permet l’aprenentatge integrat de conceptes, habilitats i valors relacionats amb l’ús de la informació. Per tant, es tracta enfocaments pedagògics integrats, cooperatius, funcionals, socioculturals, pràctics i comunicatius.

Ull, canvi i acció · Un dia, tres hiverns.

Ull, canvi i acció · Un dia, tres hiverns.

En aquest sentit, és fonamental que l’alumnat desenvolupi la competència informacional, és a dir, que rebi una formació específica relacionada amb la cerca, tractament i comunicació de la informació, la qual li permetrà aprendre a buscar, avaluar, utilitzar i crear informació per transformar-la en coneixement. Això farà possible que els infants aconsegueixin els objectius personals, socials, educatius i laborals que es proposin, ja que seran persones amb sentit crític, autònomes, actives i capaces de prendre decisions personals i sobre l’entorn.

Si es vol aconseguir que els joves siguin agents multiplicadors en valors a la societat del coneixement, se’ls ha de facilitar el desenvolupament del seu sentit crític. Per això, l’alfabetització mediàtica ha de tenir el seu lloc a les aules, tenint en compte que educar no és una tècnica sinó un sentit de la vida. Només d’aquesta manera l’alumnat adquirirà la maduresa suficient per gestionar el temps d’interacció amb els mitjans, per filtrar els seus continguts, per entendre el concepte d’intimitat pròpia i la preservació dels drets humans a la xarxa, i per ser capaç d’organitzar la informació basant-se en criteris prèviament adquirits a base de conèixer el món estant amb persones i situacions reals.

eduCOMgran

A través d’AulaMèdia o d’eduCOM.info, el professorat té l’oportunitat d’adquirir eines, recursos i noves mirades al voltant de l’Educació en Comunicació. El col·lectiu educatiu ha de prendre consciència sobre el fet que l’alfabetització audiovisual i mediàtica és un repte necessari però no fàcil d’aconseguir, pel qual existeixen brúixoles que permeten guiar les accions docents.

Míriam Cabré Rocafort

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

  Projeccions documental

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]