completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat l’alfabetització audiovisual i tecnològica. D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


AulaMèdia demana una educació en comunicació audiovisual per a tot l’alumnat

com21

Arran de l’acord entre el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el Departament d’Ensenyament per introduir l’educació en comunicació audiovisual a les escoles, l’associació AulaMèdia ha reivindicat un cop més que aquesta s’introdueixi en tots els centres docents del país en el currículum prescriptiu i per a tot l’alumnat.

“Des d’AulaMèdia volem una escola catalana, indubtablement, però també volem una educació crítica amb els temps que vivim. Això implica una Educació en Comunicació global contra l’analfabetisme mediàtic, en definitiva, una educació que faci una ciutadania més crítica, autònoma i lliure”, assenyala en un comunicat.

L’associació insisteix en la reivindicació de cinc aspectes que considera “bàsics” per a la “real” implementació de l’educació en comunicació audiovisual:

 • A més d’una formació per dominar les eines digitals, demana dotar l’alumnat dels elements “suficients” per desenvolupar una “visió crítica” dels missatges dels mitjans.
 • Estendre l’educació en comunicació (domini de la tecnologia digital, el llenguatge audiovisual i l’anàlisi dels continguts) a tot l’alumnat i no només als d’uns centres concrets.
 • Dotar tots els centres docents d’un mínim equipament per a la producció audiovisual escolar.
 • Potenciar l’elaboració de material didàctic per poder desenvolupar activitats a les aules de tots els nivells educatius, per tal de facilitar la tasca docent.
 • Formació del professorat en educació en comunicació. Segons AulaMèdia, aquesta ha d’incloure la coneixença de les eines digitals audiovisuals i de la seva didàctica, però “sobretot” del llenguatge audiovisual i de mètodes d’anàlisi dels continguts dels mitjans per facilitar a l’alumnat la comprensió.

Jornades d’Educació en Comunicació

De l’1 al 4 juliol, AulaMèdia organitza les vuitenes Jornades d’Educació en Comunicació, que tindran lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya sota el títol de Mirar, escoltar… opinar! Com en les edicions precedents, les jornades volen ser una trobada anual de tot el professorat interessat en l’educació mediàtica, un espai per debatre sobre com implementar-la a les aules i amb quins continguts, intercanviar experiències de producció audiovisual, i reflexionar sobre els continguts dels mitjans i el seu anàlisi.

Comunicació 21

Post anterior
Post posterior
 • NOU DVD · El reportatge Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa aconseguir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

  PROJECCIONS PÚBLIQUES

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD El Poder dels Mitjans. [+]

  També el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]