completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • JORNADES

  COMUNICACIONS · En les Jornades d’Educació Mediàtica. Mirar, pensar… actuar!, que organitza la revista digital AulaMèdia a principis de juliol a Barcelona, volem donar un espai ampli al professorat que vulgui presentar comunicacions i experiències sobre la producció audiovisual i l’anàlisi dels mitjans de comunicació a l’aula.

  Vols presentar una comunicació a les Jornades d’Educació Mediàtica?

  INFORMACIÓ

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


AulaMèdia demana una educació en comunicació audiovisual per a tot l’alumnat

com21

Arran de l’acord entre el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el Departament d’Ensenyament per introduir l’educació en comunicació audiovisual a les escoles, l’associació AulaMèdia ha reivindicat un cop més que aquesta s’introdueixi en tots els centres docents del país en el currículum prescriptiu i per a tot l’alumnat.

“Des d’AulaMèdia volem una escola catalana, indubtablement, però també volem una educació crítica amb els temps que vivim. Això implica una Educació en Comunicació global contra l’analfabetisme mediàtic, en definitiva, una educació que faci una ciutadania més crítica, autònoma i lliure”, assenyala en un comunicat.

L’associació insisteix en la reivindicació de cinc aspectes que considera “bàsics” per a la “real” implementació de l’educació en comunicació audiovisual:

 • A més d’una formació per dominar les eines digitals, demana dotar l’alumnat dels elements “suficients” per desenvolupar una “visió crítica” dels missatges dels mitjans.
 • Estendre l’educació en comunicació (domini de la tecnologia digital, el llenguatge audiovisual i l’anàlisi dels continguts) a tot l’alumnat i no només als d’uns centres concrets.
 • Dotar tots els centres docents d’un mínim equipament per a la producció audiovisual escolar.
 • Potenciar l’elaboració de material didàctic per poder desenvolupar activitats a les aules de tots els nivells educatius, per tal de facilitar la tasca docent.
 • Formació del professorat en educació en comunicació. Segons AulaMèdia, aquesta ha d’incloure la coneixença de les eines digitals audiovisuals i de la seva didàctica, però “sobretot” del llenguatge audiovisual i de mètodes d’anàlisi dels continguts dels mitjans per facilitar a l’alumnat la comprensió.

Jornades d’Educació en Comunicació

De l’1 al 4 juliol, AulaMèdia organitza les vuitenes Jornades d’Educació en Comunicació, que tindran lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya sota el títol de Mirar, escoltar… opinar! Com en les edicions precedents, les jornades volen ser una trobada anual de tot el professorat interessat en l’educació mediàtica, un espai per debatre sobre com implementar-la a les aules i amb quins continguts, intercanviar experiències de producció audiovisual, i reflexionar sobre els continguts dels mitjans i el seu anàlisi.

Comunicació 21

Post anterior
Post posterior