completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • JORNADES

  COMUNICACIONS · En les Jornades d’Educació Mediàtica. Mirar, pensar… actuar!, que organitza la revista digital AulaMèdia a principis de juliol a Barcelona, volem donar un espai ampli al professorat que vulgui presentar comunicacions i experiències sobre la producció audiovisual i l’anàlisi dels mitjans de comunicació a l’aula.

  Vols presentar una comunicació a les Jornades d’Educació Mediàtica?

  INFORMACIÓ

 • La quarta edició del Festival Cinema Ciutadà Compromès (FCCC), que organitza ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) comença el 25 d’octubre i finalitzarà el 27 de novembre. Es podran visionar més de 30 peces audiovisuals en 24 sales (cinemes, ateneus, centres culturals, etc.) de València, Elx, Llíria, Montserrat, Carcaixent i Castelló.

  Aquest any ACICOM organitza cinc setmanes intenses de reflexió i projeccions sobre cinc temàtiques: llibertat d’expressió, memòria històrica, feminismes, territori i ciutadania.

  PROGRAMACIÓ

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Ull, canvi i acció

gambia01

Ull, canvi i acció és un projecte educatiu que des de fa 7 anys estem realitzant a l’institut la Garrotxa d’Olot. Aquesta experiència consisteix en tot un treball d’aprofundiment sobre diferents llocs d’origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre centre i en l’elaboració d’un documental per part dels alumnes que participen en el projecte.

El tema central és el descobriment d’altres realitats socials, personals, culturals…  a diferents indrets del món guiats per estudiants del país que es visita. Fins ara s’han realitzat 3 edicions al Marroc, una a Cuba, una al Panjab ( al nordoest de l’Índia), una a Gàmbia i aquest últim curs hem viatjat fins a la Xina.

L’interès d’aquesta experiència es basa en dos eixos principals: l’educació en valors i l’educació audiovisual. Aquests dos eixos els hem pogut complementar per aconseguir que a través d’un llenguatge que és proper als alumnes, el llenguatge audiovisual, puguin tenir unes vivències que els permetin integrar una sèrie de valors i pràctiques. Uns valors encaminats a aconseguir una societat més justa, més solidària i més comprensiva envers la realitat migratòria que estem vivint.

xina01

Aquest projecte té una durada de dos cursos escolars. S’inicia durant el tercer trimestre amb alumnes de 3r d’ESO en una matèria optativa. Aquí treballem tot el que té a veure amb el món audiovisual (llenguatge, enregistrament, edició…) i també temes específics del país que es visitarà a través de diferents xerrades. Durant aquests mesos també es fan diferents activitats per obtenir finançament per dur a terme el viatge, com la venda de camisetes, treballar com a cambrers en actes de la ciutat, venda de roses …Pel que fa al finançament també dir que comptem amb una subvenció del Consell de Cooperació d’Olot i amb els diners obtinguts de presentar els documentals a diferents premis. Com a novetat, aquest any també vam fer un projecte de micromecenatge amb Verkami.

El viatge té lloc durant la segona quinzena de juny. Durant l’estada al país en qüestió els alumnes es converteixen en periodistes filmant i entrevistant l’entorn on van néixer i créixer els companys que els fan de guia. Solen ser molt emotius els moments de retrobament d’aquests alumnes amb les seves famílies, especialment amb els seus avis.

Durant el següent curs escolar, quan els alumnes fan 4t. d’ESO, es fa l’edició del documental. Aquest cop es fa en horari extraescolar, els dimecres i divendres a la tarda, ja que el procés d’edició requereix moltes hores de feina. Un cop enllestit el documental es presenta a la Mostra Internacional de documentals Olot.doc durant el mes de març.  A partir d’aquí comença la difusió a diferents centres escolars, entitats associatives i mostres audiovisuals.

fotoresum

Sempre que expliquem la nostra experiència ens agrada assenyalar el valor afegit que trobem en aquest projecte que es basa sobretot en el fet que joves de 15 anys, des de la seva curta experiència, puguin desenvolupar el paper d’agents multiplicadors. Un jove té més en compte l’opinió i experiència d’un igual més que la d’un adult. I això ens ho demostra el fet que durant gairebé l’hora que dura el documental hi ha un silenci absolut a la sala on es projecta. Esteu tots convidats a comprovar-ho a l’estrena del proper documental al mes de març!

Més informació al blog de Ull, canvi i acció

Marta Calm Mir

Documentals Ull, canvi i acció:

Em diuen Tubab (sisena edició)

Txaló-Txaló (cinquena edició)

El meu avi viu a Cuba (quarta edició)

Tu tens rellotge, jo tinc temps (tercera edició)

Històries de vida (segona edició)

1498. Olot-Marràqueix (primera edició)