completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • ESCAC

  En el marc del Festival Internacional de Cine de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest), que tindrà lloc del 23 al 30 d’abril de 2019, el Programa Cine Base de l’ESCAC celebrarà el seu primer festival de curtmetratges, dirigit a joves de Secundària, FP de Grau Mitjà i Batxillerat.

  L’objectiu del Festival és incentivar la creació i el talent de joves motivats per l’audiovisual, promovent l’interès de nous espectadors i públics fidels a la cinematografia.

  INSCRIPCIÓ

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Si vols informació de les Jornades emplena el formulari que trobaràs AQUÍ i t’enviarem informació puntualment de les Jornades d’AulaMèdia.

  VOLS MÉS INFORMACIÓ?

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat de l’alfabetització audiovisual i tecnològica.

  D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Ull, canvi i acció

gambia01

Ull, canvi i acció és un projecte educatiu que des de fa 7 anys estem realitzant a l’institut la Garrotxa d’Olot. Aquesta experiència consisteix en tot un treball d’aprofundiment sobre diferents llocs d’origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre centre i en l’elaboració d’un documental per part dels alumnes que participen en el projecte.

El tema central és el descobriment d’altres realitats socials, personals, culturals…  a diferents indrets del món guiats per estudiants del país que es visita. Fins ara s’han realitzat 3 edicions al Marroc, una a Cuba, una al Panjab ( al nordoest de l’Índia), una a Gàmbia i aquest últim curs hem viatjat fins a la Xina.

L’interès d’aquesta experiència es basa en dos eixos principals: l’educació en valors i l’educació audiovisual. Aquests dos eixos els hem pogut complementar per aconseguir que a través d’un llenguatge que és proper als alumnes, el llenguatge audiovisual, puguin tenir unes vivències que els permetin integrar una sèrie de valors i pràctiques. Uns valors encaminats a aconseguir una societat més justa, més solidària i més comprensiva envers la realitat migratòria que estem vivint.

xina01

Aquest projecte té una durada de dos cursos escolars. S’inicia durant el tercer trimestre amb alumnes de 3r d’ESO en una matèria optativa. Aquí treballem tot el que té a veure amb el món audiovisual (llenguatge, enregistrament, edició…) i també temes específics del país que es visitarà a través de diferents xerrades. Durant aquests mesos també es fan diferents activitats per obtenir finançament per dur a terme el viatge, com la venda de camisetes, treballar com a cambrers en actes de la ciutat, venda de roses …Pel que fa al finançament també dir que comptem amb una subvenció del Consell de Cooperació d’Olot i amb els diners obtinguts de presentar els documentals a diferents premis. Com a novetat, aquest any també vam fer un projecte de micromecenatge amb Verkami.

El viatge té lloc durant la segona quinzena de juny. Durant l’estada al país en qüestió els alumnes es converteixen en periodistes filmant i entrevistant l’entorn on van néixer i créixer els companys que els fan de guia. Solen ser molt emotius els moments de retrobament d’aquests alumnes amb les seves famílies, especialment amb els seus avis.

Durant el següent curs escolar, quan els alumnes fan 4t. d’ESO, es fa l’edició del documental. Aquest cop es fa en horari extraescolar, els dimecres i divendres a la tarda, ja que el procés d’edició requereix moltes hores de feina. Un cop enllestit el documental es presenta a la Mostra Internacional de documentals Olot.doc durant el mes de març.  A partir d’aquí comença la difusió a diferents centres escolars, entitats associatives i mostres audiovisuals.

fotoresum

Sempre que expliquem la nostra experiència ens agrada assenyalar el valor afegit que trobem en aquest projecte que es basa sobretot en el fet que joves de 15 anys, des de la seva curta experiència, puguin desenvolupar el paper d’agents multiplicadors. Un jove té més en compte l’opinió i experiència d’un igual més que la d’un adult. I això ens ho demostra el fet que durant gairebé l’hora que dura el documental hi ha un silenci absolut a la sala on es projecta. Esteu tots convidats a comprovar-ho a l’estrena del proper documental al mes de març!

Més informació al blog de Ull, canvi i acció

Marta Calm Mir

Documentals Ull, canvi i acció:

Em diuen Tubab (sisena edició)

Txaló-Txaló (cinquena edició)

El meu avi viu a Cuba (quarta edició)

Tu tens rellotge, jo tinc temps (tercera edició)

Històries de vida (segona edició)

1498. Olot-Marràqueix (primera edició)

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

  Projeccions documental

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]