Què hi ha Darrere la Pantalla?

4dvdsMaterial didàctic d’AulaMèdia per treballar la TV a l’aula

La publicitat · Darrere la Pantalla

Cada dia rebem centenars d’impactes publicitaris. Són missatges presents a la televisió, a la ràdio, als diaris i revistes, a Internet o al carrer. Qualsevol lloc és bo per posar-hi un anunci. Estem envoltats de missatges ideats per seduir-nos i incitar-nos al consum. Però, tot s’hi val per vendre?

En aquest DVD ens hem endinsat en el món de la publicitat per conèixer quines estratègies fan servir els publicistes per aconseguir els seus objectius i saber quins efectes pot produir la publicitat en els consumidors.


Els informatius de televisió · Darrere la Pantalla

Els ciutadans i ciutadanes tenim la necessitat i el dret d’informar-nos. En funció de la manera com s’organitzi, con es desplegui, com s’expliqui la informació s’hi donarà una visió o una altra del nostre món. Per conèixer com es fan els informatius de televisió i aplicar-hi una mirada crítica hem comptat amb l’ajut de Gavà Televisió.

Un reportatge de la col·lecció “Darrere la Pantalla” que té com a prioritat educar en televisió, en aquest cas, mostrant com es construeixen les notícies.


Una visita guiada a la televisió · Darrere la Pantalla

Estem acostumats a dir “el programa de…”, substituint el nom de l’espai televisiu pel del presentador o presentadora que el condueix. Sovint oblidem que si aquesta “estrella” pot fer la seva feina és gràcies a l’equip que té darrere la pantalla.

Per conèixer la tasca d’aquest equip, aquest DVD ens mostra una visita guiada a una televisió local. Aquest reportatge, acompanyat de diversos extres (la classe pregunta i els exercicis), esdevé un material amb moltes possibilitats per treballar a l’aula.


Els dramàtics de televisió · Darrere la Pantalla

El DVD Els dramàtics de televisió recull diferents aspectes dels dramàtics a televisió: la construcció de la narració dramàtica, la inclusió de la publicitat en les sèries, efectes del missatge narratiu sobre els telespectadors, etc.

Aquest DVD, com els altres tres de la col·lecció, inclou les propostes didàctiques “la classe pregunta” i els “exercicis”, propostes que es complementen amb una guia didàctica que podreu trobar a Internet. Un material que té com a prioritat educar en televisió, en aquest cas, mostrant com es construeixen els dramàtics de televisió.


Pots demanar aquests DVDs a AulaMèdia:  info@aulamedia.org