completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Com cada any al finalitzar el curs, des d’AulaMèdia obrim un espai de reflexió i debat sobre com implementar l’Educació Mediàtica a les aules. [+]

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


El plaer de la conversa, el poder de la comunicació

boca2Feia temps que no us veieu, molt de temps! A certes edats ja no mesures el temps per setmanes, ni tant sols per mesos, els cabells blancs no et deixen calcular-ho. Ara, per referir-te als anys, simplement utilitzes un eufemisme: “fa temps” o “quant de temps fa!” Us havíeu retrobat casualment en la presentació del documental de l’Helena a la Bonnemeison, un documental musical sobre la cantant Bikimel.

Retrobada, abraçades i petons tendres. En altres moments a la Mireia l’havies considerat –potser equívocament- una persona tímida, discreta… ara però, estava radiant, comunicativa i plena d’energia!

– He estat quatre mesos a l’Índia… encara m’estic situant!

– Doncs a veure si quedem i ens ho expliques tot… i amb detall – Li dius.

Unes setmanes i 4 o 5 SMS més tard quedeu la Mireia, l’Arantxa i tu per fer un cocktail amb unes gotes de Blues al Milano. Us poseu al dia, o com a mínim ho intenteu… hi ha massa volum! Mengeu alguna cosa i marxeu a un lloc més tranquil on poder xerrar.

La Mireia us explica amb detall, com tu volies, el seu treball amb les dones d’Anantapur a l’estat d’Andhra Pradesh al sud de l’Índia. Parleu de la tasca de les ONG i dels recursos econòmics que necessiten; de les castes, de la funció familiar i social de les dones, de les nenes, dels casaments convinguts i de la situació de les vídues en aquest immens subcontinent. Recordes la pel·lícula Water de la cineasta Deepa Mehta: el tractament del color, la metàfora de l’aigua, el lirisme de la cinta i el seu misticisme.

bollywood

Però la realitat poètica de les dues dimensions, la que mostra la pantalla de cinema, és desbordada per la realitat que transmeten amb força els ulls de la Mireia, el que expliquen els seus llavis, la potència de les paraules d’una persona que ha estat allà… Malgrat la calor que fa en aquesta nit de juliol, se’t posa la pell de gallina i s’esquerda alguna cosa dins teu. Una de les economies més importants del món, un dels països emergents i encara així!

Potser per agafar una mica de perspectiva, per treure ferro i dramatisme a la conversa el tema deriva cap als diferents paràmetres socials i de gènere que tenim, de la distància que hi ha entre el món oriental i l’occidental. Parleu de la influència del cinema, de la realitat de la societat índia i de la representació de la dóna en les pel·lícules de Bollywood: un altre abisme!

Deixeu l’atalaia de 360 graus on heu estat conversant: la terrassa d’un hotel sobre la ciutat i baixeu a peu de carrer on us trobeu la realitat de la Rambla del Raval.

És tard i us acomiadeu.

Francesc-Josep Deó

 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]