Presentació a València

jcdiaz_1

Dimecres 6 de març vam presentar el Dóna’m la teva mirada a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’educació de la Universitat de València, dins d’un acte convocat per Acicom i la universitat al voltant de l’Educació en Comunicació que portava el nom de “L’educomunicació com a resposta als reptes de la Societat del coneixement”. Entre el públic es van aplegar docents de diferents etapes i estudiants de Ciències de l’educació.

Va presentar i iniciar l’acte el catedràtic Ángel San Martín, catedràtic de Didàctica i organització escolar i que imparteix assignatures sobre Noves tecnologies i educació. Seguidament va intervenir el José Ignacio Pastor, president d’Acicom (Associació Ciutadania i Comunicació), que va explicar la tasca d’aquesta associació que treballa per l’Educació en comunicació al País valencià. El concepte educomunicació que inspirava la jornada, que Acicom junt amb altres entitats, organitzacions i persones està empentant,  pretén analitzar i fomentar la presència de las TIC en les aules escolars, contribuint també a transferir innovació a les pràctiques d’ensenyament i aprenentatge.

jcdiaz_2

A continuació va intervenir el Francesc-Josep Deó, president d’AulaMèdia, que va parlar sobre la necessitat d’una consciència mediàtica a la societat del segle XXI com a únic mitjà d’aconseguir una societat realment democràtica i ben informada. En un sistema escolar que sovint peca de tecnologista, és a dir, d’una excessiva fascinació per la tecnologia i d’ensenyar només a fer funcionar els aparells, cal una escola que ensenyi a analitzar els missatges que hi rebem, que ens faci reflexionar sobre la vessant social de les TIC i els mitjans de comunicació.

I finalment va intervenir el Xavier Breil, creador del Dóna’m la teva mirada, que va presentar aquest nou material i va explicar-ne les intencions i les possibilitats d’ús a l’aula per a docents de diferents etapes. Per il·lustrar-ho es va projectar un capítol del DVD, concretament el que correspon al Muntatge.

Després de les intervencions a la taula va participar el públic assistent. Un col·lectiu de joves va presentar el seu projecte sobre televisió ciutadana i es van preguntar, com a futurs pedagogs, quin és el paper de l’educomunicador en la Societat del coneixement. Alguns docents van exposar les seves experiències i les seves idees i es va valorar la situació dels mitjans actuals, es va comparar la situació del País valencià amb la del Principat i, en defninitiva, es va convenir l’absoluta necessitat d’implantar l’Educació en Comunicació al nostre sistema educatiu.

Text extret del bloc: Dóna’m la teva mirada
Fotos: José Carlos Díaz Martí (Acicom)